Κρήτη: Βρέθηκε εξάρτημα του οχήματος των αγνοουμένων – Το τελευταίο τηλεφώνημα για βοήθεια

Κρήτη: Βρέθηκε εξάρτημα του οχήματος των αγνοουμένων – Το τελευταίο τηλεφώνημα για βοήθεια

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι έρευνες, στο Γεροπόταμο, για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, των οποίων τα ίχνη εξαφανίστηκαν στη μια τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, σημείωσε ότι «όλη τη νύχτα οι έρευνες δεν θα κοπάσουν. Στο σημείο παρέμειναν 40 άνδρες και τα μηχανήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, θα υπάρξει ενίσχυση, τόσο σε ότι αφορά την έρευνα στις όχθες του ποταμού, όσο και από αέρος».

Μέχρι αυτή την ώρα, παρά την κινητοποίηση και τις έρευνες, δεν έχει υπάρξει εξέλιξη, εκτός από ένα τμήμα αυτοκινήτου που εντοπίστηκε από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, εκτιμάται ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αγνοείται: «Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση» σημείωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, που διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονται έξι δύτες της ΕΜΑΚ, δεν μπορούν να επιχειρήσουν, καθώς και η ορμή των νερών είναι έντονη, ενώ υπάρχει και αρκετή λάσπη που περιορίζει δραματικά την ορατότητα: «Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία και το Λιμενικό, συνδράμουν Εθελοντές Σαμαρείτες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, πτήσεις πάνω από το σημείο έκανε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην επιχείρηση χρησιμοποιείται και βάρκα αλλά και drone της ΕΜΑΚ. «Είναι ένα δύσκολο σημείο» είπε ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης,ο οποίος εξέφρασε την ευχή του, να βρεθούν σώοι οι αγνοούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο όχημα επέβαιναν δυο αδελφές, ο άνδρας της μίας και η μητέρα τους.

Η οικογένεια από το Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων είχε μεταβεί σε κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή της Πόμπιας.

Πηγές αναφέρουν ότι τα τέσσερα άτομα είχαν αναχωρήσει από το κέντρο της εκδήλωσης όταν συνέβη το κακό. Οι αρχές εκτιμούν ότι κατά την επιστροφή, μπέρδεψαν τις διαβάσεις καθώς δεν υπήρχε σήμανση και επιχείρησαν να περάσουν από διάβαση που την διέσχιζε το ποτάμι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να έγιναν 2-3 κλήσεις από τους επιβαίνοντες στο όχημα προς τις αρχές -αστυνομία και πυροσβεστική – ενώ έγινε και μια κλήση στην άλλη αδερφή της 30χρονης όπου την ενημέρωσαν για την κατάσταση. Δυστυχώς, δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το τηλεφώνημα τους προς την Αστυνομία για έκκληση βοήθειας καθώς η κλήση διεκόπη απότομα και χάθηκε η επικοινωνία.

Εκτιμάται οτι από το σημείο που εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα μέχρι την θάλασσα είναι 16-17 χιλιόμετρα. Ωστόσο κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν κάποια μικροφράγματα που εμποδίζουν κάπως τη μεγάλη ροή του νερού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,CRETALIVE

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή