Το κεντρικό μεγάλο παζάρι της Τεχεράνης, βασικό συστατικό στοιχείο της τοπικής οικονομίας, έχει πλημμυρίσει από κόσμο την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό σε διάστημα τριών μηνών, όπου παρέμεινε κλειστό λόγω των ταραχών που σημάδεψαν τις ημέρες της κορύφωσης της Ιρανικής Επανάστασης, το 1979. (AP Photo/Michel Lipchitz)


Ο θρυλικός Αμερικανός πυγμάχος Μοχάμεντ Άλι έχει μόλις βγάλει νοκ άουτ τους «εισβολείς» από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Πολ Μακάρτνεϊ, Τζον Λένον, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ, κάτι το οποίο πανηγυρίζει δεόντως, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης των «Σκαθαριών» στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο προπονητικό του κέντρο, στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα, το 1964. (AP Photo/NAP)


Ζωγραφική απεικόνιση της τελετής ορκωμοσίας του Τζέφερσον Ντέιβις στο προεδρικό αξίωμα των Συνομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής (Confederate States of America), των πολιτειών που αποφάσισαν να αποσχισθούν από τις ΗΠΑ και να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Αβράαμ Λίνκολν και κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, το 1861. Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον ζωγράφο Τζέιμς Μάμελον και βασίστηκε σε μία φωτογραφία από την τελετή, η οποία τραβήχτηκε από τον συνταγματάρχη Ουίλιαμ Σ. Κόουελ. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ