HAMILTON Khaki Field Murph

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στενή συνεργασία της Hamilton με το Χόλιγουντ και τον κόσμο της έβδομης τέχνης είναι δεδομένη και διαρκής. Σε αυτή τη συνεργασία αποτίει φόρο τιμής το ολοκαίνουριο Khaki Field Murph. Το 2014, το φουτουριστικό, διαπλανητικό blockbuster φιλμ Interstellar βγήκε στους κινηματογράφους, γοητεύοντας το κοινό παντού, με τα σπέσιαλ εφέ του, την ενδιαφέρουσα, μυστηριώδη πλοκή και την ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν πατέρα και την κόρη του. Το ρολόι Khaki Field Murph είναι ένα από τα κύρια συναισθηματικά στοιχεία που συνδέουν τους δύο βασικούς χαρακτήρες. Το «Murph» είναι το τρυφερό όνομα που έδωσαν οι οπαδοί της ταινίας στο ρολόι Hamilton που συμπρωταγωνιστεί στην ταινία και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πλοκής. Καμία άλλη κινηματογραφική εμφάνιση δεν αποδίδει καλύτερα τη σημασία της συνεργασίας της Hamilton με το Χόλιγουντ από αυτήν του «the Murph» στο Interstellar.

HAMILTON Khaki Field Murph-1

Στην ταινία απειλείται η συνέχεια της ανθρωπότητας και μία ομάδα από την NASA ξεκινάει ένα διαπλανητικό (interstellar) ταξίδι σε αναζήτηση ενός νέου πλανήτη προκειμένου να μετοικήσουν οι άνθρωποι. Ο Cooper, ένας πρώην πιλότος της NASA που τον υποδύεται ο Matthew McConaughey, εντάσσεται στην αποστολή και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσει πίσω στη Γη την κόρη του, την Murph.

HAMILTON Khaki Field Murph-2

Ο Cooper δίνει στην Murph το ρολόι του. Μέσα από το «τεσσεράκτιο» γεωμετρικό σύστημα της πέμπτης διάστασης, ο Cooper στέλνει ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας τον κώδικα Μορς μέσα από τον δείκτη δευτερολέπτων στο ρολόι της Murph. Είναι τα κβαντικά δεδομένα που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα να διαφύγει από την ετοιμοθάνατη Γη. Όταν η Murph αποκωδικοποιεί τη φόρμουλα, φωνάζει «Εύρηκα!» (‘Eureka’), χαρούμενη για την ανακάλυψή της. Η ανθρωπότητα έχει σωθεί.

HAMILTON Khaki Field Murph-3

Tο Khaki Field Murph δίνει την ευκαιρία στους φαν της ταινίας Interstellar να αποκτήσουν ένα κομμάτι κινηματογραφικής ιστορίας που να σημαίνει κάτι για αυτούς. Με την ατσάλινη ανοξείδωτη κάσα του σε διάμετρο 42 mm, το μαύρο καντράν, τους μπεζ δείκτες με φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova®, τον αυτόματο μηχανισμό του H-10, που εγγυάται ενεργειακή αυτονομία 80 ωρών και το μαύρο δερμάτινο λουράκι του, το Khaki Field Murph είναι το ακριβές αντίγραφο του ρολογιού που βλέπουμε στην ταινία.

HAMILTON Khaki Field Murph-4

Με μία διαφορά, που σίγουρα θα αρέσει στους φαν της ταινίας. Επάνω στον κεντρικό δευτερολεπτοδείκτη είναι τυπωμένη με λάκα σε κώδικα Μορς η λέξη «Eureka». Αν δεν ξέρεις ότι υπάρχει εκεί, είναι αδύνατο να το δεις: διακρίνεται αμυδρά με γυμνό μάτι. Για αυτούς που γνωρίζουν όμως το μυστικό, είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει εκεί και έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους όσοι αγάπησαν το Interstellar.

HAMILTON Khaki Field Murph-5

Οι σχέσεις με την ταινία δεν σταματούν εδώ. Η κασετίνα του ρολογιού σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον βραβευμένο καλλιτεχνικό διευθυντή της παραγωγής του φιλμ, τον Nathan Crowley, και είναι εμπνευσμένη από το διάσημο τεσσεράκτιο γεωμετρικό στερεό που φαίνεται στο φιλμ. Το ίδιο το ρολόι Khaki Field Murph δεν είναι περιορισμένης κυκλοφορίας, το ειδικό κουτί της συσκευασίας του όμως είναι. Μόνο 2.555 κομμάτια έχουν κατασκευαστεί. Οι χρωματιστές ρίγες είναι αναφορά στο εσωτερικό του σούπερ κύβου όπου βρίσκεται ο Cooper, όταν ανακαλύπτει ότι μπορεί να επικοινωνήσει με την Murph διαμέσου του χρόνου και του χώρου!

HAMILTON Khaki Field Murph-6

Περισσότερες πληροφορίες για τη Hamilton εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή