Για καφέ στην πινακοθήκη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδρυθείσα το 1809 από τον Ναπολέοντα –ο οποίος στέγασε εδώ τα σημαντικότερα έργα τέχνης από τα ιταλικά εδάφη που είχε κατακτήσει– και συνώνυμη σήμερα με μία από τις σημαντικότερες συλλογές ιταλικής ζωγραφικής στον κόσμο, η Pinacoteca di Brera του Μιλάνου μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται και για ένα café αντίστοιχου κύρους.

Για καφέ στην πινακοθήκη-1

Φωτογραφία: RGASTUDIO/Michele Nastasi Photography

Το Caffè Fernanda, που άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο στον πρώτο όροφο της Πινακοθήκης, αποτίνει φόρο τιμής στην οραματίστρια πρώην διευθύντρια Fernanda Wittgens, η οποία ανέλαβε την ανακαίνισή της μετά τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου Πόλεμου και την παρέδωσε στο κοινό το 1950.

Με ντεκόρ που εμπνέεται από τον νεοκλασικισμό αλλά και το στιλ της δεκαετίας του 1950, το café αποτελεί στην ουσία κομμάτι της περιήγησης στην Πινακοθήκη, καθώς και σε αυτό εκτίθενται σημαντικά έργα τέχνης, όπως ο μεγαλοπρεπής αναγεννησιακός πίνακα του Pietro Damini πάνω από το μπαρ.

pinacotecabrera.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή