Ο Τραμπ είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος χωρίς κατοικίδιο στον Λευκό Οίκο από τον 19ο αιώνα

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος χωρίς κατοικίδιο στον Λευκό Οίκο από τον 19ο αιώνα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιοι άνθρωποι λατρεύουν τα σκυλιά, ενώ άλλοι δεν τα αγαπούν και τόσο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, ενώ από τότε που ανέλαβε την Προεδρία, «δέχεται πιέσεις», ώστε να αποκτήσει μία τετράποδη συντροφιά.

Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα την εβδομάδα που πέρασε, απάντησε πως θα αισθανόταν «ψεύτικο» να έχει έναν σκύλο – τον οποίο, δεν θα είχε πρόβλημα να αποκτούσε, αλλά δεν θα είχε καθόλου χρόνο να τον περιποιηθεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος  για περισσότερο από έναν αιώνα, ο οποίος δεν έχει έναν σκύλο ως κατοικίδιο στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το statista.com, οι προηγούμενοι Αμερικανοί Πρόεδροι αγαπούσαν πάντα τα σκυλιά, όλα αυτά τα χρόνια, ενώ κατά καιρούς, ορισμένοι από αυτούς έχουν κρατήσει όλων των ειδών τα ζώα ως κατοικίδια στην Προεδρική Κατοικία, όπως αναφέρει η επίσημη λίστα του Προεδρικού Μουσείου Ζώων.

Σε αυτή τη λίστα βρίσκει κανείς από τα πολλά άλογα που είχε ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ουάσιγκτον, έως τον αλιγάτορα που δώρισε ο Γάλλος Μαρκήσιος Ντε Λαφαγιέτ στον έκτο Αμερικανό Πρόεδρο, Τζον Κουίνσι Άνταμς,

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αλιγάτορας ζούσε μέσα σε ένα από τα μπάνια του Λευκού Οίκου, τρομοκρατώντας κάποιους από τους επισκέπτες.

Στον παρακάτω πίνακα καταγράφονται όλα τα ζώα που έχουν «φιλοξενηθεί» στον Λευκό Οίκο από το 1789 έως σήμερα.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος χωρίς κατοικίδιο στον Λευκό Οίκο από τον 19ο αιώνα-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή