Οι συμβουλές του Ομπάμα στους υποψήφιους Δημοκρατικούς για το πώς να νικήσουν τον Τραμπ

Οι συμβουλές του Ομπάμα στους υποψήφιους Δημοκρατικούς για το πώς να νικήσουν τον Τραμπ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 10 Δημοκρατικοί έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα τις υποψηφιότητές τους για τις προεδρικές εκλογές του 2020.  Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών στην καλιφόρνια  Καμάλα Χάρις, ο λατινοαμερικάνος  πρώην Δήμαρχος του Σαν Αντόνιο και πρώην υπουργός Στέγασης της κυβέρνησης Ομπάμα, Τζούλιαν, Κάστρο και η Γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, είναι ανάμεσα στο δυνατά «χαρτιά» των Δημοκρατικών που έχουν δηλώσει ότι θα  διεκδικήσουν το χρίσμα, με στόχο να εμποδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί για μια δεύτερη θητεία.

Ο πρώην Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, και από τους πιο δημοφιλείς στην ιστορία, δεν έχει στηρίξει ανοιχτά κανέναν από όλους- ούτε σκοπεύει να δείξει προτίμηση σε κάποιον. Όμως, τους προσφέρει τις πολύτιμες συμβουλές του διακριτικά («σιωπηλά» όπως γράφουν επί λέξει οι New York Times) σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, συνήθως στο γραφείο του στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με σύμβουλο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, «ο Πρόεδρος Ομπάμα συμβουλεύει τους υποψηφίους να εμφανίζονται πάντα και να μιλούν ακόμη και σε περιοχές ή ακροατήρια που μπορεί να μην κερδίζουν απαραίτητα. Επίσης, τους προτρέπει να εκφράζουν απόψεις και θέσεις που αντικατοπτρίζουν τις γνήσιες πεποιθήσεις τους και να μοιράζονται ένα θετικό όραμα για τη χώρα μέσα από την  αληθινή προσωπική ιστορία τους».

«Αν και ο κ.Ομπάμα έχει πάρει σχεδόν όρκο ουδετερότητας, παραμένει το πιο πειστικό μοντέλο επιτυχίας του κόμματος σε εθνικό επίπεδο και συνεχίζει να διαμορφώνει τη στρατηγική των Δημοκρατικών προεδρικών υποψηφίων» γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των NYT, o Ομπάμα έχει υποδείξει στους υποψηφίους να αποφύγουν να επιτίθενται μεταξύ τους με προσωπικούς όρους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Έχει επίσης υπαινιχθεί ότι υπάρχει μεγάλος χώρος στην κούρσα  για έναν πιο μετριοπαθή Δημοκρατικό, «δεδομένης της αφθονίας των σκληροπυρηνικών φιλελεύθερων στην μάχη του χρίσματος». 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή