Επίσημο άθλημα στη Γαλλία η ξιφομαχία με… φωτόσπαθα (βίντεο – φωτογραφίες)

Επίσημο άθλημα στη Γαλλία η ξιφομαχία με… φωτόσπαθα (βίντεο – φωτογραφίες)

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η  ομοσπονδία ξιφασκίας της Γαλλίας αναγνώρισε την μονομαχία με φωτόσπαθα –  το εμβληματικό των ταινιών του Star Wars –  ως επίσημο άθλημα, μαζί με το ξίφος ασκήσεως, το ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη. 

Μάλιστα, το πρώτο εθνικό τουρνουά φωτόσπαθου έγινε πριν λίγες ημέρες στο  Beaumont-sur-Oise, έξω από το Παρίσι. Στην πρώτη επίσημη διοργάνωσης του αθλήματος υπήρχαν 34 συμμετοχές και περιορισμένο κοινό αλλά μπόλικος ενθουσιασμός και εντυπωσιακό θέαμα από τις λάμψεις των φωτόσπαθων μέσα στην σκοτεινη αίθουσα. 

Επίσημο άθλημα στη Γαλλία η ξιφομαχία με… φωτόσπαθα (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Μάλιστα, μέσα στο γαλαξιακό κλίμα του τουρνουά, αρκετοί από τους θεατές και τους διοργανωτές προσήλθαν ντυμένοι ως χαρακτήρες του «Star Wars»!

Επίσημο άθλημα στη Γαλλία η ξιφομαχία με… φωτόσπαθα (βίντεο – φωτογραφίες)-2

 Όπως όλα τα αθλήματα, η επίσημη μονομαχία με φωτόσπαθα έχει κανόνες και ειδική στολή – εξάρτηση, με ειδικά πολύχρωμα σπαθιά και προστατευτικά κράνη . Επιπλέον, η Ομοσπονδία Ξιφασκίας έχει αρχίσει ήδη και στήνει τους πρώτους συλλόγους με ειδικά εκπαιδευμένους προπονητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή