«Βύθισε» τον ΟΦΗ η Λαμία

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κονσέρτο για πολυβόλα χθες σε Ριζούπολη και Γεντί Κουλέ, όπου ο αφιονισμένος ΠΑΟΚ και η εξαιρετική Λαμία έκαναν μια θεαματική «παρέλαση» στο φινάλε της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και βύθισαν ακόμα περισσότερο στην ουρά της βαθμολογίας τον Απόλλωνα και τον ΟΦΗ, νικώντας τους με το επιβλητικό 1-5 και 1-3 αντίστοιχα. Κι αν η αναμέτρηση του πρωτοπόρου με τον ουραγό έμοιαζε εντελώς άνιση, δεν ίσχυε κάτι αντίστοιχο και για τη μονομαχία του Ηρακλείου. Ξεκίνησε ως αμφίρροπο ματς με φαβορί τον ΟΦΗ λόγω έδρας, αλλά το μετέτρεψε σε περίπατο η Λαμία με μια καταπληκτική εμφάνιση και τρία γκολ σε 17 λεπτά στο β΄ ημίχρονο, κερδίζοντας και έναν «έξτρα» βαθμό από τους επτά που τη χωρίζουν πλέον από τον ΟΦΗ, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε με το… καλησπέρα το φάντασμα της κακής παράδοσης που έχει στη Ριζούπολη. Με ένα γκολ του Πέλκα στο 4΄ και ένα δεύτερο από τον Ολιβέιρα (το πρώτο του στην Ελλάδα) στο 9΄, έβαλε από την αρχή το παιχνίδι στα δικά του καλούπια και, παρότι ο γηπεδούχοι προσπάθησαν φιλότιμα να ξαναμπούν στο παιχνίδι, το 0-3 από τον Μπίσεσβαρ στο 33΄ τους δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε διάθεση για αστεία. Οι Θεσσαλονικείς κατέβασαν ρυθμούς και δεν ανησύχησαν καθόλου με το όμορφο γκολ του Ντούρσο στο 64΄. Αντίθετα, χάιδεψαν λίγο το γκάζι και βρήκαν δίκτυα άλλες δύο φορές με σκόρερ τους νεοφερμένους Σφιντέρσκι στο 78΄ και Πέδρο Ενρίκε στο 88΄.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γιόρτασε με τη νίκη αυτή τα 50ά γενέθλιά του και αποθεώθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. «Ηταν μια όμορφη στιγμή για εμένα. Δείχνουμε ότι είμαστε μια οικογένεια, ένα ενωμένο γκρουπ με προσωπικότητες. Ημασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή και πήραμε τη νίκη. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια», τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός, απόλυτα ικανοποιημένος. «Υποκύψαμε στην ανωτερότητα του αντιπάλου. Μας αιφνιδίασε με δύο γρήγορα γκολ. Τα παιδιά έκαναν την προσπάθειά τους, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος και κέρδισε δίκαια», δήλωσε ο Μπάμπης Τεννές, αλλά πολύ πιο ηχηρά ήταν τα λόγια του Χουάντερσον: «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ φορμαρισμένος. Αν την προηγούμενη Κυριακή δεν ήταν σε μεγάλη μέρα ο Σα, θα μπορούσε να νικήσει τον Ολυμπιακό με 5-0 ή 6-0»!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Χουάντερσον, Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλο, Στάθης, Κοντοές (46΄ Γκίμο), Ντούρσο, Ρώσση (46΄ Βάρκας), Μπεντινέλι, Ελ Χέλβε, Ντεφεντερίκο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Μαουρίτσιο, Λημνιός (85΄ Ζαμπά), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (76΄ Σφιντέρσκι), Ακπομ (81΄ Ενρίκε).

Στην Κρήτη, παίχθηκε ποδόσφαιρο αντάξιο ομάδων της κορυφής και όχι της ουράς της βαθμολογίας. Ο ΟΦΗ και η Λαμία έπιασαν εξαιρετικό ρυθμό και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο α΄ ημίχρονο, αλλά εκεί που έμοιαζε δύσκολο να μπει ένα γκολ, πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι τρία μαζεμένα μέσα σε 17 λεπτά και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο, με πιο θεαματικό αυτό του Καμαράνου στο 57΄ (σκαφτό πλασέ από πλάγια στο ύψος της περιοχής), πιο περιπετειώδες του Τομάς στο 61΄ και πιο τυχερό (η μπάλα βρήκε πρώτα το δοκάρι) το τελευταίο του Μπερτόλιο στο 74΄. Το γκολ του Σακόρ στο 86΄ ήλθε πολύ αργά για να αλλάξει κάτι κι ενώ ο ΟΦΗ αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 81΄ (σωστή αποβολή του Δεληγιαννίδη).

ΟΦΗ: Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Μεγιάδο (76΄ Κουτσιανικούλης), Κυριακίδης (62΄ Σακόρ), Βαζ (67΄ Νέιρα), Ναμπί, Φερέιρα, Πέρσον.

ΛΑΜΙΑ: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκόνδρας (46’ Ασίγκμπα), Μπεχαράνο, Δημούτσος, Μπερτόλιο (77΄ Πίτι), Τομάς, Καραμάνος, Τσούκαλος (56΄ Επστάιν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή