Ο «ψήστης» από την Αλβανία, τα «κοτόπουλα» και το συμβόλαιο θανάτου των 30.000 ευρώ

Ο «ψήστης» από την Αλβανία, τα «κοτόπουλα» και το συμβόλαιο θανάτου των 30.000 ευρώ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πληρωμένος δολοφόνος ή «ψήστης» στην αργκό της μαφίας των φυλακών ήρθε πρόσφατα από την Αλβανία για να δολοφονήσει κατόπιν παραγγελίας έναν υπήκοο Πακιστάν. Το συμβόλαιο θανάτου ανέθεσε στον πληρωμένο δολοφόνο ο Αλβανός βαρυποινίτης γνωστός με το ψευδώνυμο «Κλόντι».

Πρόκειται για τον αρχηγό ομάδας Αλβανών κρατουμένων, που  βρέθηκε από τις αρχές του έτους στο επίκεντρο έρευνας της Αντιτρομοκρατικής ως ύποπτος για εμπλοκή σε δολοφονίες, εκβιάσεις, αγοραπωλησίες όπλων, διακίνηση ναρκωτικών κ.ά..

Για τη νέα αυτή υπόθεση σχηματίστηκε νέα, συμπληρωματική δικογραφία από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε βάρος 10 ατόμων. Κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.  Οι έξι συνελήφθησαν, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις  βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, Δομοκού και Κέρκυρας. Πρόκειται για τη δεύτερη δικογραφία που σχηματίζει η Αντιτρομοκρατική μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα σε βάρος του «Κλόντι» και των συνεργών του. Προηγήθηκε εκείνη που αφορά στο φόνο του Άρμπερ Μπάκο στην 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, την προσπάθεια χειραγώγησης της δίκης για το φόνο του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κ.ά..

Και η νέα δικογραφία στηρίζεται στις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών του «Κλόντι» με συνεργούς του. Τι προκύπτει απ’ αυτές; Ο Αλβανός βαρυποινίτης σε ρόλο μεσάζοντα ψάχνει έναν πληρωμένο δολοφόνο για να εκτελέσει –για λογαριασμό τρίτου- έναν Πακιστανό υπήκοο. Απευθύνεται για τον σκοπό αυτό σε Έλληνα ποινικό, που συνελήφθη το Δεκέμβριο ως μέλος της σπείρας που αποπειράθηκε να ληστέψει το σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στα Βριλήσσια. Ο 39χρονος κρατείται στις φυλακές Δομοκού και –σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- μεσολάβησε προκειμένου να βρεθεί ο «ψήστης», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν τον πληρωμένο δολοφόνο. Για τη διαμεσολάβησή τους, ο «Κλόντι» και ο 39χρονος Έλληνας θα εισέπρατταν από 5.000 ευρώ έκαστος και τα υπόλοιπα 20.000 ευρώ ο εκτελεστής.  Έχουν καταγραφεί επικοινωνίες, στις οποίες ο «Κλόντι» και ο Έλληνας ποινικός συμβουλεύουν τον πληρωμένο δολοφόνο να προμηθευτεί όπλο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο φόνο («άλλο κοτόπουλο, άλλο σιδερικό»). Προτρέπουν ακόμα τον εκτελεστή να πετάξει το πιστόλι στη θάλασσα μόλις φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Ο τελευταίος, που σημειωτέον φέρεται να είχε συμμετοχή στο φόνο ενός ηλικιωμένου το 2013, ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Κατευθύνθηκε αρχικά στην Κόρινθο, όπου φέρεται να έχει φίλους ή συγγενείς και στη συνέχεια ταξίδεψε στην Αθήνα. Στο διάστημα της παραμονής του στην πρωτεύουσα ήρθε σε επικοινωνία μαζί του ένας έγκλειστος των φυλακών Κέρκυρας, που του ανέθεσε τη μεταφορά 5 κιλών χασίς με πλοίο από τον Πειραιά στη Χίο. Κάποιες συναντήσεις του στη Νίκαια αλλά και το ταξίδι προς το Ανατολικό Αιγαίο καταγράφονταν λεπτό προς λεπτό από μυστικούς αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής. Συνελήφθη κατά την άφιξή του στο νησί  και σε παράλληλες επιχειρήσεις οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Το κίνητρο της σχεδιαζόμενης δολοφονίας του Πακιστανού δεν έχει αποσαφηνιστεί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι μάρτυρας σε κάποια υπόθεση με σοβαρό ποινικό ενδιαφέρον και γι‘ αυτό τον λόγο να σχεδίαζαν να τον βγάλουν από τη μέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή