Λίβερπουλ – Μπάγερν κλέβουν απόψε την παράσταση στο Τσάμπιονς Λιγκ

Λίβερπουλ – Μπάγερν κλέβουν απόψε την παράσταση στο Τσάμπιονς Λιγκ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπουδαία η αποψινή αναμέτρηση της Λυών με την Μπαρτσελόνα, αλλά την ίδια ώρα τα βλέμματα των φίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα κλέψει η κορυφαία μάχη της Λίβερπουλ με την Μπάγερν, δηλαδή των Αγγλων με τους Γερμανούς, του Γιούργκεν Κλοπ με τον Νίκο Κόβατς, και των 10 συνολικά ευρωπαϊκών στεμμάτων.

Η Λίβερπουλ παραμένει αήττητη στο «Ανφιλντ» εδώ και πέντε χρόνια, και ο κ. Κλοπ αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της αποψινής μάχης στο «Ανφιλντ», με το παρελθόν του στη μεγάλη αντίπαλο των Βαυαρών, Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στην τέταρτη πια σεζόν του στο αγγλικό λιμάνι ο Γερμανός τεχνικός τίθεται για πρώτη φορά αντίπαλος της Μπάγερν ως προπονητής των «ρεντς». Ωστόσο, στον νου του χθες το βράδυ δεν θα βρισκόταν τόσο η αιώνια κόντρα της Μπουντεσλίγκα, παρά το τι θα γίνει με τον Φιρμίνο, τον επιθετικό του που έχασε τη χθεσινή προπόνηση λόγω ίωσης και είναι αμφίβολος για τον αποψινό μεγάλο αγώνα. Ηδη, του λείπουν στην άμυνα ο τιμωρημένος Φίρχιλ φαν Ντάικ και ο τραυματίας Ντέγιαν Λόβρεν.

Από την Μπάγερν θα απουσιάσει απόψε ο Ζερόμ Μπόατενγκ, ενώ στην αποστολή των Βαυαρών συμπεριλήφθηκαν ο Κίνγκσλι Κομάν, αλλά και ο Φρανκ Ριμπερί, που μετέβη λίγο αργότερα από τους υπόλοιπους της γερμανικής ομάδας χθες στην Αγγλία, καθώς μόλις έγινε μπαμπάς.

Στη Γαλλία η απρόβλεπτη Λυών αντιμετωπίζει μια Μπαρτσελόνα που δεν πείθει με τις εμφανίσεις της μετά τα Χριστούγεννα και χρειάζεται μια στιβαρή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ για να πείσει ότι μπορεί να ανακάμψει. «Δεν μπορείς να είσαι εντυπωσιακός σε κάθε παιχνίδι, αλλά νομίζω πως η ομάδα είναι έτοιμη να αποδώσει στο ανώτατό της επίπεδο», είπε ο τεχνικός της «Μπάρτσα», Ερνέστο Βαλβέρδε.

Απέναντί της η καταλανική ομάδα θα βρει μια Λυών χωρίς τον τιμωρημένο αρχηγό της Ναμπίλ Φεκίρ, αλλά με τον άλλο της επιθετικό Μέμφις Ντεπάι σε φόρμα και αήττητο σερί στη φάση των ομίλων του θεσμού. «Θα πρέπει να περιορίσουμε την επιρροή του [Λιονέλ] Μέσι», παραδέχθηκε με περίσκεψη ο τεχνικός της Λυών, Μπρινό Ζενεσιό, που σκοπεύει να βάλει τον Φερλάν Μεντί πάνω στον Αργεντινό άσο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή