Μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου

Μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθεία επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, καταθέτοντας εις βάρος του μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου τον κατηγορεί για συκοφαντίες, εξυβρίσεις και απειλές εις βάρος του, ενώ παράλληλα τον κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό, ότι βρίσκεται δηλαδή πίσω από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχεται για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Με σκληρές διατυπώσεις, που προκαλούν εντύπωση όταν αναφέρονται σε σχέσεις δύο πρώην πρωτοκλασάτων υπουργών, ο Νίκος Κοτζιάς ζητεί την προστασία της Δικαιοσύνης για τον ίδιο και την οικογένειά του, σημειώνοντας πως έχουν υπάρξει απειλές εις βάρος του από το περασμένο καλοκαίρι και πως έχει στοχοποιηθεί.

Η αναφορά Κοτζιά, η οποία κατατέθηκε από τον συνήγορό του Χρήστο Κουτσονάσιο, αριθμεί περί τις 20 σελίδες και περιγράφει συκοφαντίες και απειλές τού μέχρι πρότινος κυβερνητικού εταίρου. Φθάνει μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για «ανεξήγητο μένος» εις βάρος του από τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο καθιστά υπεύθυνο για ό,τι ήθελε συμβεί στο μέλλον στον ίδιο και στην οικογένειά του.

Απευθυνόμενος ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προς τις δικαστικές αρχές και ζητώντας την προστασία τους, σημειώνει πως «θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου, από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά (τον Πάνο Καμμένο) εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που, για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις, μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το ανεξήγητο μένος».

Στην αναφορά Κοτζιά, η οποία μελετάται από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τα περαιτέρω, καταγράφονται μία προς μία οι καταγγελίες Καμμένου εις βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών αλλά και της κυβέρνησης, με προεξάρχουσα εκείνη μέσα στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματοδότησης με 50 εκατομμύρια ευρώ από τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος, την οποία ο Νίκος Κοτζιάς απορρίπτει ως συκοφαντική, ανυπόστατη και ψευδέστατη.

Την ίδια θέση λαμβάνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και για την καταγγελία Καμμένου σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απόρρητων (μυστικών όπως λέγονται) κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών και μάλιστα για ποσά που αγγίζουν τα 80 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο Νίκος Κοτζιάς επί μακρόν αντικρούει τα περί μη νομίμου αναθέσεως σε διαγωνισμό για βίζες στο υπουργείο, αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία για να θεμελιώσει τη θέση του και προσκομίζοντας για τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας και τις σχετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μάλιστα, αποδίδει στις εις βάρος του επιθέσεις πολιτική σκοπιμότητα ευρύτερης σημασίας, καθώς σημειώνει ότι «υπήρξε και υπάρχει προσπάθεια να επιβληθεί με απειλές και εκβιασμούς μια διαφορετική εξωτερική πολιτική στη χώρα».

Σε κάθε περίπτωση, η μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου πρόκειται σύντομα να απασχολήσει την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία οφείλει να λάβει θέση όταν το σχετικό θέμα φθάσει στη Βουλή, προκειμένου να κινηθεί διαδικασία άρσης ασυλίας.

Η απάντηση

Ο Πάνος Καμμένος δεν άφησε αναπάντητη την κίνηση Κοτζιά. «Μετά από ένα μήνα αναμονής μήπως και ξαναγίνει υπουργός, ο μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ κατέθεσε μήνυση με τον επίσημο δικηγόρο των Γερμανών. Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη Δικαιοσύνη που τόσο φοβάται», ανέφερε ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Το περιεχόμενο των sms

Σειρά απειλητικών μηνυμάτων υποστηρίζει ότι έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο από τον Πάνο Καμμένο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Στην πολυσέλιδη αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο σειρά από «άθλια, εκβιαστικά, απειλητικά και υβριστικά μηνύματα» από τον μηνυόμενο, όπως τα ακόλουθα:

Α) Στις 15.07.2018 και ώρα 03.23 και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στη Βολιβία, έλαβε στο κινητό τηλέφωνό του το εξής μήνυμα από τον μηνυόμενο: «Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνεταίρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή».

Β) Στις 30.09.2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.12 και ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους: «Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα … αλήτη». Και στις 20.32 την ίδια ημέρα: «…Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή