Ηράκλειο: Νεκροί οι τέσσερις αγνοούμενοι

Ηράκλειο: Νεκροί οι τέσσερις αγνοούμενοι

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγικό επίλογο είχαν οι έρευνες στο Ηράκλειο Κρήτης για τον εντοπισμό των τεσσάρων μελών μιας οικογένειας που, ενώ επέστρεφαν το βράδυ του Σαββάτου από γαμήλια εκδήλωση στις Μοίρες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Υστερα από 35 ώρες ερευνών, εντοπίστηκαν λίγο πριν από τις 12 χθες το μεσημέρι μέσα στο αυτοκίνητό τους, στην κοίτη του Γεροποτάμου, καλυμμένοι από λάσπη, νερό και καλαμιές. Νεκροί ανασύρθηκαν και οι τέσσερις αγνοούμενοι, δύο αδελφές 29 και 20 ετών, ο 29χρονος σύζυγος της μιας και η μητέρα τους. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε κάποιες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που το όχημα παρασύρθηκε τη νύχτα του Σαββάτου.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν από τους ίδιους τους επιβάτες για το τι είχε συμβεί, καθώς με διαφορά μερικών λεπτών, λίγο πριν από τη μια μετά τα μεσάνυχτα, κάλεσαν την αστυνομία και ζήτησαν βοήθεια. Η πρώτη κλήση έγινε από μια γυναίκα και η δεύτερη από τον 29 χρόνο άνδρα. Μάλιστα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στις κλήσεις αυτές ενημέρωσαν ότι στο αυτοκίνητο είχαν αρχίσει ήδη να μπαίνουν νερά. Αν και οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας και του Λιμενικού, επί 35 ώρες δεν υπήρχε αποτέλεσμα.

«Τα ορμητικά νερά, η λάσπη, τα καλάμια και η θολούρα δεν βοηθούσαν τις έρευνες», δήλωσε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης. Τελικά χθες, η στάθμη του νερού υποχώρησε και φάνηκε η οροφή του αυτοκινήτου. Ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο πέρασμα, το οποίο προσπάθησαν να διασχίσουν οι τέσσερις άτυχοι επιβάτες του οχήματος, είναι πολύ επικίνδυνο όταν βρέχει. «Υπάρχουν περίπου 10 τέτοια σημεία στην περιοχή. Είναι πολύ επικίνδυνα όταν βρέχει, γιατί περνάει πολύ νερό», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή