Η Μπάρμπι γίνεται επιστήμονας

Η Μπάρμπι γίνεται επιστήμονας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η κούκλα Μπάρμπι να αναπαραστούσε μέχρι σήμερα απλώς μια όμορφη και καλοντυμένη νεαρή γυναίκα, με ιδανικές διαστάσεις, αλλά φαίνεται ότι τώρα θα γίνει πολύ περισσότερα. Ο κόσμος αλλάζει και μαζί του και η Μπάρμπι, η οποία δεν θέλει να μένει πίσω στις εξελίξεις. Η διάσημη κούκλα, αγαπημένο παιχνίδι πολλών κοριτσιών σε όλο τον κόσμο, αποκτά ολοένα πιο προχωρημένα επιστημονικά ενδιαφέροντα.

Ετσι, η κατασκευάστρια εταιρεία Mattel πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2019 –σε συνεργασία με το National Geographic– μια Μπάρμπι αστροφυσικό, καθώς και μια Μπάρμπι αστροναύτη. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η όμορφη κούκλα θα κατακτήσει το Διάστημα, καθώς από το 1965 κιόλας είχε φορέσει στολή αστροναύτη (ενώ πιο εκσυγχρονισμένες διαστημικές εκδόσεις της είχαν κυκλοφορήσει τα έτη 1985, 1994, 1998 και 2016), αλλά τώρα θα διαθέτει και διδακτορικό Αστροφυσικής.

Στο πλαίσιο του εορτασμού φέτος των 60 ετών από την κυκλοφορία της Μπάρμπι το 1959, η Mattel συνεργάστηκε με το National Geographic, ώστε η κούκλα να διευρύνει την επιστημονική γκάμα της –πέραν της αστροφυσικού– με μια περιβαλλοντολόγο ειδική για την προστασία της άγριας ζωής, μια θαλάσσια βιολόγο ειδική στους πόλους, μια εντομολόγο και μια φωτορεπόρτερ άγριας ζωής.

Εκτός από την ενασχόλησή της με το πεδίο επιστήμης – τεχνολογίας – μηχανικής – μαθηματικών, καθώς η Mattel θέλει να εμπνεύσει περισσότερα κορίτσια να στραφούν σε αυτό, η Μπάρμπι από την άνοιξη του 2019 θα κυκλοφορεί επίσης ως πιλότος, αθλήτρια, δημοσιογράφος, πυροσβέστης και πολιτικός.

Ωστόσο, οι καινοτομίες δεν πρόκειται να περιοριστούν εδώ, αφού από τον Ιούνιο θα καθίσει για πρώτη φορά σε αμαξίδιο για ΑμεΑ και θα έχει ένα προσθετικό μέλος (πόδι), το οποίο θα μπορεί να αφαιρεθεί. «Ως εμπορικό σήμα, μπορούμε να ανεβάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο τη συζήτηση για τις σωματικές αναπηρίες συμπεριλαμβάνοντάς τις στη σειρά μας από κούκλες ώστε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο μια πολυδιάστατη θεώρηση της ομορφιάς και της μόδας», ανέφερε η Mattel, η κατασκευάστρια εταιρεία της Μπάρμπι, σε ανακοίνωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή