Αφιέρωμα Γάμος: Μεταξύ φίλων

Αφιέρωμα Γάμος: Μεταξύ φίλων

5' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντί ενός συμβατικού μπάτσελορ πάρτι επιλέγουμε δυνατές εμπειρίες και θεματικά ταξίδια.

Πίσω από το μπάτσελορ πάρτι δεν κρύβεται οπωσδήποτε η επιθυμία κάποιου να γιορτάσει την τελευταία μέρα του ως εργένης, διασκεδάζοντας εκτός ορίων. Πλέον η τάση θέλει άντρες και γυναίκες –φίλους και φίλες του γαμπρού και της νύφης– να διοργανώνουν θεματικές εξόδους και να περνούν ποιοτικό χρόνο μεταξύ τους. Ο ενδιαφερόμενος δεν συμμετέχει συνήθως στον σχεδιασμό του μπάτσελορ, συνεπώς, αν ο/η φίλος/η σας παντρεύεται σύντομα, μπορείτε να ετοιμάσετε π.χ. μια απόδραση ευεξίας ή μια τριήμερη εκδρομή σε νησί, ανάλογα με τον χρόνο και το μπάτζετ σας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Στην Αίγινα, για μαθήματα κεραμικής

Ο πηλός είναι ένα μοναδικό υλικό: η πλαστικότητά του θα σας κάνει να νιώσετε και πάλι παιδιά. Η δημιουργικότητά σας θα βρει πρόσφορο έδαφος κοντά στη Μαρία Κοττάκη, κόρη της κεραμίστριας Τριανταφυλλιάς Κοττάκη. Το εργαστήριό τους στη Χλόη Αίγινας λειτουργεί από το 1978 και κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα γνωρίσετε την τεχνική του «τσιμπητού» και θα φτιάξετε μέσα σε λίγη ώρα το δικό σας μπολ ή κούπα. Έπειτα θα εφαρμόσετε μπατανά, που θα δώσει χρώμα στο αντικείμενό σας, πριν μπει στον φούρνο. Καθώς η διαδικασία κατασκευής διαρκεί περισσότερες από τρεις μέρες, η Μαρία θα σας αποστείλει έτοιμα, βαμμένα τα έργα σας. Αυτή η πρώτη επαφή με την τέχνη του πηλού θα διαρκέσει κάτι περισσότερο από δύο ώρες και θα σας κοστίσει 25 ευρώ/άτομο. Μετά το μάθημα, στην παραλία της Αίγινας ευφρανθείτε με αποστάγματα και θαλασσινούς μεζέδες στο ουζερί του Σκοτάδη.

|| Εργαστήρι Κεραμικής Τέχνης Κοττάκη, Χλόη Αίγινας, τηλ. 22970-26484, 6976-843600.

Ουζερί Σκοτάδης, Λεωφ. Δημοκρατίας 46, τηλ. 22970-24014.

Στις Σπέτσες, για μαγειρική στο μποστάνι

Μόλις το θαλάσσιο ταξί δέσει στην Ντάπια, θα δείτε στα δεξιά σας το Poseidonion Grand Hotel. Το θρυλικό ξενοδοχείο έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια τη φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι» και χρησιμοποιεί στην κουζίνα του κυρίως προϊόντα που έχουν παραχθεί σε ακτίνα μικρότερη των 100 χλμ. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν δημιουργήσει ένα λειτουργικό μποστάνι, από το οποίο προμηθεύονται αρκετές από τις πρώτες ύλες τους. Εδώ διοργανώνονται μαθήματα μαγειρικής και στήνονται υπέροχα τραπέζια με θέα στον Αργολικό κόλπο. Υπό την καθοδήγηση της ομάδας του σεφ του Ποσειδωνίου, Σταμάτη Μαρμαρινού, θα πάρετε κουτάλες και κατσαρόλες και θα αναλάβετε δράση. Το μενού μπορεί να περιέχει κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής κοκκινιστό με χυλοπίτες, σαλάτα από το μποστάνι, κεφτεδάκια και πολλά άλλα παραδοσιακά εδέσματα. Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό, στρώνεται το τραπέζι και ξεκινάει το φαγοπότι στη δροσιά του μποστανιού. Όλη η εμπειρία διαρκεί περίπου τρεις ώρες (χρόνος που προσαρμόζεται στις ανάγκες σας) και η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα.

Αφιέρωμα Γάμος: Μεταξύ φίλων-1

Μαθήματα μαγειρικής στο μποστάνι του Ποσειδωνίου, στις Σπέτσες.

Μετά το φαγητό, κατευθυνθείτε στο Παλιό Λιμάνι, στο καλόγουστο Bikini. Ξεχωρίζει για την ατμόσφαιρα και τη μουσική, που προδιαθέτει για χορό. Οι δημιουργίες των bartenders περιέχουν κυρίως φρέσκα φρούτα και χειροποίητα κοντιμέντα – σιρόπια, πούλπες φρούτων, για έξτρα νοστιμιά. Όσο πέφτει η νύχτα, το μπαρ γίνεται κλαμπ.

|| Poseidonion Grand Hotel, Σπέτσες, τηλ. 22980-74553, poseidonion.com. Το πακέτο περιλαμβάνει μεταφορά από το ξενοδοχείο, ξενάγηση, μάθημα, φαγητό και ποτά. Από 65 ευρώ/άτομο.

Bikini, Παλιό Λιμάνι Σπετσών, τηλ. 22980-74888

ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ

 

Στην Πελοπόννησο, για αγροτουρισμό

Αφιέρωμα Γάμος: Μεταξύ φίλων-2

Το βιολογικό αγρόκτημα Eumelia στις Γούβες Λακωνίας. (Φωτογραφία: Kimberley Powell Photography)

Σε λιγότερο από τέσσερις ώρες από την Αθήνα θα βρεθείτε σε ένα βιολογικό αγρόκτημα 200 στρεμμάτων με πέντε κατοικίες, κατασκευασμένες με φυσικά υλικά, όπου χρησιμοποιούνται πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον για τη λειτουργία τους, όπως γεωθερμία. Από το 2009 ο Φραγκίσκος Καρέλας και η Μαριλένα Καραδήμα έχουν φιλοξενήσει πολλών ειδών εκδηλώσεις και πάρτι στις εγκαταστάσεις της Eumelia. Εδώ μπορείτε να κάνετε γευσιγνωσία ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών, γευσιγνωσία φυσικών κρασιών, μάθημα σαπωνοποίησης, αλλά και να συμμετάσχετε στις εποχικές δραστηριότητες, π.χ. μάζεμα της ελιάς τον Νοέμβριο, στον τρύγο το καλοκαίρι κ.ο.κ. Κάθε κατοικία φιλοξενεί 4-5 άτομα και κοστίζει 220 ευρώ με πρωινό. Κάθε μάθημα και δραστηριότητα έχει επιπλέον χρέωση, από 25 ευρώ/άτομο.

|| Eumelia, Γούβες Λακωνίας, τηλ. 6947-151400, eumelia.com

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Στη Λήμνο, για μαθήματα σερφ

Αφιέρωμα Γάμος: Μεταξύ φίλων-3

Wind Surf στην παραλία Κέρος, στη Λήμνο.

Ακόμα και αν δεν έχετε ξανανέβει στη σανίδα, οι υπεύθυνοι του Keros Surf Club υπόσχονται να σας μάθουν να «χορεύετε» στα κύματα μιας από τις ιδανικότερες για το σπορ παραλίες της χώρας. Το Κέρος είναι ένας κλειστός κόλπος με άμμο και ρηχά νερά, στον οποίο θα επιδοθείτε σε kite surf, wind surf και surf. Λίγα μέτρα από την παραλία λειτουργεί glamping, δηλαδή κάμπινγκ πολυτελείας: οι σκηνές είναι φτιαγμένες από υψηλής ποιότητας καμβά, πατάνε πάνω σε ντεκ και διαθέτουν ξύλινες πόρτες, κλιματισμό, τηλεόραση, καφετιέρα και άλλες ανέσεις που δεν συνηθίζονται στην κατασκήνωση. Χωράνε από 3 έως 6 άτομα και το κόστος ξεκινά από 25 ευρώ/άτομο ανά διανυκτέρευση. Τα μαθήματα διδασκαλίας αθλημάτων ξεκινούν από 50 ευρώ/άτομο (για το surf) και υπάρχουν πακέτα εντατικής εκμάθησης για αρχάριους – 10 ώρες/400 ευρώ. Από 1 Ιουνίου έως 1 Οκτωβρίου.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις αμμοθίνες, αλλά και το εξαιρετικό εστιατόριο Έννοια Πο’χς, για ανεπιτήδευτη τοπική κουζίνα.

|| Surf Club Keros, Κέρος Λήμνου, τηλ. 6980-776064 και 6942-982102, surfclubkeros.com

Έννοια Πο’χς, Λύχνα Λήμνου, τηλ. 22540-71742

Στη Σαντορίνη, για οινοτουρισμό

Αφιέρωμα Γάμος: Μεταξύ φίλων-4

Ξενάγηση στο ιστορικό  Οινοποιείο Βενετσάνου, στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης. (Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος)

Καλώς ήρθατε στον νησιωτικό παράδεισο των οινόφιλων. Θα περιηγηθείτε σε έναν αμπελώνα «καθισμένο» στο έδαφος –εδώ το κλήμα είναι πλεγμένο σε κουλούρα–, σε ένα terroir 12.000 στρεμμάτων με ηφαιστειογενή πετρώματα και αμπελιές με μέση ηλικία 70-80 ετών. Η Ιλιάνα Σιδηροπούλου του Santorini Wine Trails θα σας ξεναγήσει σε κτήματα και οινοποιεία. Θα δοκιμάσετε το ακριβοθώρητο Ασύρτικο σε κάθε έκφρασή του μαζί με μικρές μπουκιές από τοπικά εδέσματα. Υπάρχει και έτερη πρόταση για foodies, όπου προστίθεται η επίσκεψη σε μια μικροζυθοποιία, όπως και σε ένα αγρόκτημα του νησιού για δοκιμή ντόπιων προϊόντων. Η ξενάγηση είναι τετράωρη σε γκρουπ μέχρι 6 ατόμων και κοστίζει 130 ευρώ/άτομο. Από 8 Μαρτίου.

|| Santorini wine trails, Εμπορείο, τηλ. 22860-83103, 6979-000568, santoriniwinetrails.gr


ΧΑΛΑΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

1| Σε ένα μικρό στενό της Πλάκας υπάρχει ένα παραδοσιακό χαμάμ με πυκνό ατμό και καυτές μαρμάρινες πλάκες. Στο Al Hammam θα σας κάνουν απολέπιση και θα απολαύσετε το μπάνιο σας με πλούσιο αφρό και μασάζ. Το ομώνυμο πακέτο, που περιλαμβάνει χρήση του χαμάμ, απολέπιση, υγρό μασάζ με σαπούνι ελαιολάδου και λούσιμο, διαρκεί 60 λεπτά και κοστίζει 49 ευρώ/άτομο, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμα υπηρεσίες, όπως μασάζ με αιθέρια έλαια, περιποιήσεις προσώπου κ.ά.

|| Al Hammam, Τριπόδων 16, Πλάκα, τηλ. 211-0129099, alhammam.gr

Αφιέρωμα Γάμος: Μεταξύ φίλων-5

DIVANI ATHENS SPA & THALASSO CENTER

2| Στο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα θαλασσοθεραπείας στην Ευρώπη, με μια πισίνα 270 τ.μ. με πίδακες νερού, το Divani Athens Spa & Thalasso Center. Μπορείτε να ξεκινήσετε λοιπόν από αυτήν και να συνεχίσετε με σάουνα ή και χαμάμ – πρόκειται για χώρους τους οποίους θα ευχαριστηθείτε όλοι μαζί ως παρέα. Ο κατάλογος των υπηρεσιών είναι εκτενής, με ολοκληρωμένες θεραπείες αισθητικής σώματος και προσώπου. Χρησιμοποιούν εξειδικευμένα προϊόντα με σύγχρονη τεχνολογία, όπως η εφαρμογή 63 ενεργών συστατικών για την οξυγόνωση του δέρματος. Η είσοδος στην πισίνα θαλασσοθεραπείας και η χρήση χαμάμ/σάουνας τις καθημερινές είναι 45 ευρώ/άτομο και οι εξειδικευμένες θεραπείες ξεκινούν από 60 ευρώ.

|| Divani Athens Spa & Thalasso Center, Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 210-8911100, divaniapollonhotel.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή