Δεκάδες σβάστικες σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία (φωτογραφίες)

Δεκάδες σβάστικες σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία (φωτογραφίες)

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέφτηκε σήμερα το εβραϊκό κοιμητήριο του Κατσενέμ – ένα χωριό 800 κατοίκων, στην Αλσατία – όπου νωρίς το πρωί βεβηλώθηκαν 80 τάφοι, σε άλλη μία αντισημιτική επίθεση.

«Σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, περίπου 80 τάφοι του ισραηλιτικού κοιμητηρίου του Κατσενέμ βρέθηκαν βεβηλωμένοι», καθώς είχαν σχηματισθεί πάνω τους με σπρέι αγκυλωτοί σταυροί, ανακοίνωσε η νομαρχία του Κάτω Ρήνου ενώ η εισαγγελία του Στρασβούργου ανακοίνωσε πως άρχισε έρευνα για το γεγονός.

Δεκάδες σβάστικες σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία (φωτογραφίες)-1

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, οι τάφοι του κοιμητηρίου, που βρίσκεται από το 1795 στο Κατσενέμ, βεβηλώθηκαν με αγκυλωτούς σταυρούς που ζωγραφίσθηκαν με μπλε και κίτρινο σπρέι. Ένας τάφος φέρει επίσης την επιγραφή «Elsassisches Schwarzen Wolfe» (Αλσατικοί μαύροι λύκοι), πιθανή αναφορά σε μια αυτονομιστική οργάνωση που δρούσε στη δεκαετία του 1970.

Δεκάδες σβάστικες σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία (φωτογραφίες)-2

Αγκυλωτοί σταυροί ζωγραφίσθηκαν με σπρέι και στην πόρτα ενός σπιτιού κοντά στο κοιμητήριο, καθώς και στον τοίχο του περιβόλου. Η πρόσβαση στο κοιμητήριο αποκλείσθηκε γρήγορα από τη χωροφυλακή, που κρατούσε σε απόσταση τους δημοσιογράφους, τους φωτογράφους και τους εικονολήπτες.

Δεκάδες σβάστικες σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία (φωτογραφίες)-3

«Ογδόντα τάφοι βεβηλώθηκαν στο Κατσενέμ. Αγανάκτηση και αηδία. Αυτές οι αποκρουστικές πράξεις είναι ύβρις στη μνήμη της χώρας μας. Στις αξίες που σφυρηλάτησαν την ψυχή του λαού μας. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μην παραμείνουν ατιμώρητες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Δεκάδες σβάστικες σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία (φωτογραφίες)-4

Ο νομάρχης του Κάτω Ρήνου Ζαν-Λικ Μαρξ καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αυτή τη βδελυρή αντισημιτική πράξη και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του προς την εβραϊκή κοινότητα, η οποία έγινε άλλη μια φορά στόχος».

«Ο αντισημιτισμός πλήττει τις αξίες της Δημοκρατίας που συμμερίζονται όλοι οι Γάλλοι. Καμιά βία, καμιά εκδήλωση μίσους ή μισαλλοδοξίας δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο το να ζούμε μαζί», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή