Συνάντηση του Κ. Μπακογιάννη με την ΕΣΕΕ: Το σχέδιο για την ενίσχυση του εμπορίου στην Αθήνα

Συνάντηση του Κ. Μπακογιάννη με την ΕΣΕΕ: Το σχέδιο για την ενίσχυση του εμπορίου στην Αθήνα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους άξονες των παρεμβάσεων με τις οποίες θα ενισχυθεί το εμπόριο στην πρωτεύουσα, ανέπτυξε ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνάντηση που είχε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Κομβικό σημείο αποτελεί η πολιτική στήριξης της δημιουργίας Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου τα οποία μπορούν να δώσουν ανάσα στην Οικονομία της πόλης, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους.

Πρόκειται για ένα θεσμό που κερδίζει έδαφος διεθνώς και αφορά  καταστήματα και επιχειρήσεις σε ένα ανοιχτό, ζωντανό εμπορικό κέντρο. Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου αναβαθμίζουν την εικόνα της πόλης, τονώνουν την τοπική αγορά και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. 

«Με παρεμβάσεις στις υποδομές για την διευκόλυνση της πρόσβασης στην πόλη, με παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η αγορά στην Αθήνα μπορεί να αναπτυχθεί ουσιαστικά» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Και πρόσθεσε:

«Μεγάλη ανάσα θα δώσουν και τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου που αποτελούν αίτημα του εμπορικού κόσμου και κομμάτι  του σχεδιασμού μας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων συζήτησε επίσης και για άλλες παρεμβάσεις που θα  περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», μεταξύ των οποίων:

-Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας που σκοπό έχει να δημιουργήσει μια μεγάλη περιπατητική διαδρομή στην πόλη.

-Η ανανέωση, η επανακατασκευή και οι διαπλατύνσεις-όπου χρειαστεί-στα πεζοδρόμια της πόλης

-Οι παρεμβάσεις ανάδειξης και εξωραϊσμού των δημόσιων υποδομών (δρόμοι, πεζοδρόμια, αστική επίπλωση, φωτισμός, ασύρματα δίκτυα) των τοπικών εμπορικών κέντρων στις 129 γειτονιές της Αθήνας

-Η αντιμετώπιση του παραεμπορίου και η ενίσχυση της παρουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας, ιδιαίτερα στην περιοχή του ιστορικού τριγώνου

-Η διαμόρφωση δίκαιης και διαφανούς πολιτικής δημοτικών τελών με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας.  

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον εκλογικό αγώνα του Κώστα Μπακογιάννη, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός φιλικότερου επιχειρηματικού κλίματος σε τοπικό επίπεδο.

Χαρακτήρισε τα θέματα ασφάλειας, καθαριότητας, προσβασιμότητας, παραβατικότητας και όσων γενικότερα άπτονται της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, είτε καταναλωτών είτε επιχειρηματιών, εξαιρετικής σημασίας και ύψιστης προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως η εντατικοποίηση της συνεργασίας των δομών του δήμου της Αθήνας με το επιστημονικό Ινστιτούτο του φορέα (ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ) και η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας θεωρούνται κρίσιμες παράμετροι για την καλύτερη συνεργασία του επιχειρηματικού κόσμου και των υπηρεσιών του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή