Επίθεση με μαχαίρι στην Μασσαλία

Επίθεση με μαχαίρι στην Μασσαλία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανικός επικράτησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στη Μασσαλία, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον περαστικών. 

Οι τραυματίες είναι από 2 έως 4 σύμφωνα με το AFP και τοπικά μέσα, ενώ ο δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία. 

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στην κεντρική αρτηρία της Μασσαλίας ο δράστης τράβηξε όπλο και εκείνοι άνοιξαν πυρ εναντίον του. Μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα.

 

Η επίθεση με μαχαίρι που διέπραξε σήμερα ο 36χρονος στην Κανεμπιέρ της Μασσαλίας ήταν μια «πράξη του κοινού ποινικού δικαίου», όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της πόλης Ξαβιέ Ταραμπέ.

«Πρόκειται για μια ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας οδηγεί, προς το παρόν, να την θεωρήσουμε τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο συνεχίζουμε τις έρευνες», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ενών προσπαθούσε να τραβήξει όπλο, «δεν είπε τίποτα, καμία φράση όπως για παράδειγμα «Αλλάχ Ακμπάρ», κάτι που να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια», κατέληξε ο εισαγγελέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή