ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Μάχη με τον χρόνο για τη διάσωση αγνοούμενων κάτω από χιονοστιβάδα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μια τεράστια χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σκιέρ σε μια πλαγιά στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά σήμερα νωρίς το απόγευμα και μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό των αγνοουμένων.  

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Nouvelliste η χιονοστιβάδα παρέσυρε  10-12 άτομα ενώ μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

«Οι αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι θαμμένοι κάτω από το χιόνι», για αυτό ακριβώς συνεχίζουμε τις έρευνες με τη βοήθεια σημαντικών μέσων», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Βαλέ, Κριστιάν Βαρόν.

«Η ποσότητα του χιονιού είναι απίστευτη, βάθους δύο μέτρων... Πρόκειται για μια χιονοστιβάδα που είναι πολύ συμπαγής» ανέφερε στη Nouvelliste ένας διασώστης.

H εισαγγελέας Κατρίν Σεπί επισήμανε ότι δύο είναι τα πιθανά σενάρια: «Η πρώτη υπόθεση είναι ότι κάποιοι σκιέρ προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα. Η δεύτερη ότι επρόκειτο για μια χιονοστιβάδα που οφείλεται στις κλιματικές συνθήκες και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ερευνηθούν οι ευθύνες και τα προβλήματα ασφαλείας» επισήμανε.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ