Αποκαλυπτικές οι συνομιλίες για συμβόλαια θανάτου

Αποκαλυπτικές οι συνομιλίες για συμβόλαια θανάτου

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σου ’χω ποτέ αρνηθεί; Αλλωστε, δεν είναι πρώτη φορά». Η απάντηση του Αλβανού εκτελεστή στο ερώτημα φυλακισμένου συνεργού του εάν προτίθεται να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου που του ανετέθη βρίσκεται στο μικροσκόπιο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν πρόσφατες δολοφονίες στον πόλεμο της νύχτας. Η επίμαχη συνομιλία, όπως και αρκετές ακόμα ανάμεσα σε κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού, Δομοκού και Κέρκυρας με συνεργούς τους εκτός φυλακής, κατεγράφη από την Αντιτρομοκρατική στο πλαίσιο συμπληρωματικής δικογραφίας για τη δράση βαρυποινιτών που κρατούνται στην 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Στο επίκεντρο και της νέας –δεύτερης σε διάστημα μερικών 24ωρών– έρευνας, βρίσκεται ο Αλβανός κρατούμενος Κλοντιάν Λ. Ο «Κλόντι», όπως είναι το ψευδώνυμό του, είναι ύποπτος ή και κατηγορούμενος για συμμετοχή σε σειρά από σοβαρές ποινικές υποθέσεις, όπως ο πρόσφατος φόνος του Αρμπερ Μπάκο στην 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και ο παλαιότερος του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, μαζί με εννέα ακόμα συγκατηγορουμένους του είχαν αναλάβει –έχοντας χρέη μεσαζόντων– να φέρουν εις πέρας συμβόλαιο θανάτου αξίας 30.000 ευρώ εις βάρος υπηκόου Πακιστάν. Η ταυτότητα του υποψήφιου θύματος δεν προσδιορίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας και ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να πρόκειται για κρίσιμο μάρτυρα σε ειδικού ενδιαφέροντος ποινική υπόθεση, π.χ. για λαθρεμπόριο καυσίμων ή τσιγάρων κ.ο.κ. Ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής κατέγραψε επικοινωνία του «Κλόντι» με κρατούμενο στις φυλακές Δομοκού συνεργό του. Πρόκειται για 39χρονο Ελληνα που συνελήφθη στο περιθώριο έρευνας για την αιματηρή απόπειρα ληστείας στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» τον Δεκέμβριο, στα Βριλήσσια. «Το μεροκάμα είναι τριάντα χιλιάρικα… Και είναι ράτσα Πακιστανοί», ακούγεται να συζητάει ο «Κλόντι» με τον 39χρονο. Ο Αλβανός λέει ακόμα στον Ελληνα συνεργό του ότι έχει ξεμείνει από «δάχτυλα», δηλαδή εκτελεστές, και του ζητάει να μεσολαβήσει προκειμένου να βρουν πληρωμένο δολοφόνο. «Εγώ, εγώ περιμένω άνθρωπος που κάνει σε τέτοια, για δάχτυλα έχουμε; Γιατί ο δικός μου είναι μέσα», του λέει χαρακτηριστικά. Πράγματι, με τη μεσολάβηση του 39χρονου και ενός Βούλγαρου συγκρατουμένου του, ήρθαν σε επικοινωνία με Αλβανό που προθυμοποιήθηκε να ταξιδέψει από την Αλβανία στην Ελλάδα για να φέρει εις πέρας τη «δουλειά».

Οι συνομιλίες του υποψήφιου εκτελεστή με τον Βούλγαρο και τον Ελληνα ποινικό είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικές. «Το κοτόπουλο είναι Πακιστανός, δίνουν 30», του λένε αρχικά. Στη συνέχεια, τον ενημερώνουν ότι πίσω από το συμβόλαιο θανάτου βρίσκεται ο «Κλόντι», ηθικός αυτουργός στον φόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: «Είναι αυτός που έφαγε τον δικηγόρο, που έδωσε την εντολή». Του ζητούν μάλιστα να κάνει γρήγορα, καθώς ο Αλβανός έχει στα «σκαριά» δεύτερο συμβόλαιο: «Μια φορά άμα ξεκινήσει αυτή η δουλειά, μετά είναι πολλές δουλειές». Σε νεότερη επικοινωνία τους τον προτρέπουν να ρίξει στο θύμα μια σφαίρα στο κεφάλι και αμέσως μετά να πετάξει το πιστόλι στη θάλασσα. Τελικά, ο πληρωμένος δολοφόνος συνελήφθη ενώ μετέφερε πέντε κιλά χασίς με πλοίο από τον Πειραιά στη Χίο και πριν ταξιδέψει στην Αμφισσα, προκειμένου να παραλάβει το πιστόλι και έναν φάκελο με τα στοιχεία και τη φωτογραφία του υποψήφιου θύματός του. Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν σε παράλληλες επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής, ενώ έρευνες έγιναν και στα κελιά των εγκλείστων σε Δομοκό και Κέρκυρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή