Ο Σάντερς διεκδικεί εκ νέου το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο Σάντερς διεκδικεί εκ νέου το χρίσμα των Δημοκρατικών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020 θα διεκδικήσει και πάλι ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς. Ο 77χρονος Σάντερς, που αποκαλεί τον εαυτό του «δημοκρατικό σοσιαλιστή», ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω email σε υποστηρικτές του. Στο μήνυμά του, ο Σάντερς δεσμεύθηκε ότι θα οικοδομήσει ευρύ μέτωπο, με στόχο να αντιμετωπίσει τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται την κυβέρνηση και την πολιτική σκηνή της Ουάσιγκτον. «Η εκστρατεία μας θα επιδιώξει να δημιουργήσει μία κυβέρνηση, η οποία θα εργάζεται για τους πολλούς και όχι για τους λίγους», ανέφερε ο Σάντερς στο μήνυμά του.

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ αναμένεται να αντιμετωπίσει ερωτήματα για την ηλικία του και τη θέση του σε ένα κόμμα, όπως το Δημοκρατικό, που πραγματοποιεί συνειδητή προσπάθεια προώθησης νέων φωνών, κυρίως από γυναίκες και μέλη μειονοτήτων. Μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος ξεχωρίζουν ο Αφροαμερικανός γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ, η Κάμαλα Χάρις, η Κίρστεν Τζίλιμπραντ, η Εϊμι Κλόμπουσαρ και η Ελίζαμπεθ Ουόρεν.

Ο Μπέρνι Σάντερς, που υπήρξε δήμαρχος του Μπέρλινκτον στο Βερμόντ, εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 1990 ως ανεξάρτητος. Το 2006, εξελέγη στη Γερουσία, ενώ το 2018 επανεξελέγη για τρίτη συνεχόμενη εξαετή θητεία. Η προεκλογική εκστρατεία του με αντίπαλο τη Χίλαρι Κλίντον προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο Σάντερς αρνήθηκε να δεχθεί δωρεές από «επιτροπές πολιτικής δράσης», για να εξασφαλίσει σημαντικά ποσά από πολίτες. Η προχωρημένη ηλικία του Σάντερς, ο οποίος θα είναι του χρόνου 78 ετών, δημιουργεί ερωτήματα για την ικανότητά του να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή