Το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο

Το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πρόσωπα, κάποια από τα οποία θα σηματοδοτήσουν τη διεύρυνση της Ν.Δ. πέραν των κομματικών τειχών, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Πειραιώς, δίνοντας στη δημοσιότητα, κατά πληροφορίες της «Κ», περί τα 15 ονόματα υποψηφίων για την Ευρωβουλή που κατέρχονται για πρώτη φορά υποψήφιοι – πρόσωπα που δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ την ψήφο ούτε σε ευρωεκλογές ούτε σε εθνικές εκλογές.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να ακολουθήσουν τη λογική των ανακοινώσεων για τα ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές που προηγήθηκαν, καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν κάποια από τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. –κυρίως οι πρωτοεμφανιζόμενοι– και όχι όλα. Σημειώνεται, εξάλλου, ότι τις επαφές με τους υποψηφίους έχει αναλάβει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μόνο ο ίδιος γνωρίζει προσωπικά το συνολικό παζλ της ευρωλίστας, όπως και τον χρόνο τον οποίο θα επιλέξει για να ανακοινώσει και κάποια ονόματα-έκπληξη. Η λογική της ανακοίνωσης μόνο των πρωτοεμφανιζομένων έχει στόχο να τους δώσει την ευκαιρία της αναγνωρισιμότητας και να αποτελέσει αφορμή για δημόσιο βήμα, καθώς δεν αποτελούν ονόματα γνωστά στο ευρύτερο κοινό.

Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν σήμερα, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η Καλυψώ Γούλα και ο Γιώργος Κρεμλής. Η κ. Γούλα, δικηγόρος, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Γιάννη Μπουτάρη και στενή συνεργάτις του μέχρι πρότινος. Η υποψηφιότητά της προφανώς επιδιώκεται να δώσει στίγμα και τοπικών φορέων με εμπειρία στα κοινά, που αναμένεται να προκαλέσει ενδιαφέρον στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Κρεμλής, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1981, σηματοδοτεί την ευρωπαϊκή εμπειρία.

Υποψήφιος θα είναι και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την επανίδρυση της «γαλάζιας» νεολαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έτερο όνομα που θα ανακοινωθεί σήμερα είναι αυτό του 33χρονου Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ψυχιάτρου στο Αττικό Νοσοκομείο με έντονη δράση σε θέματα αναπηρίας και ιατρικής, αλλά και του Γιάννη Πάιδα, προέδρου της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ).

Τη διεύρυνση της Ν.Δ., στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επιμένει ότι η Ν.Δ. έγινε δυνατή και πέτυχε μεγάλες νίκες όποτε είδε έξω και πέρα από τα τείχη του κόμματος, επιδιώκεται να σηματοδοτήσουν οι υποψηφιότητες του πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρου Μαλλιά και του καθηγητή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παύλου Ελευθεριάδη. Αμφότεροι προέρχονται από το Ποτάμι. «Κλειδωμένες» φαίνεται ότι είναι ακόμη οι υποψηφιότητες του δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου και του εμπειρογνώμονα σε θέματα Αγροτικής Πολιτικής και πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής Δημήτρη Μελά, αλλά και του 29χρονου Θεόδωρου Καλαμπόκη, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων LSE, μέλος της ΟΝΝΕΔ, ενώ είχε ενεργή συμμετοχή στην προεκλογική καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι υποψήφιοι θα είναι όλοι οι νυν ευρωβουλευτές (Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης), πλην της Μαρίας Σπυράκη, η οποία θα κατέλθει υποψήφια στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Επικεφαλής της μάχης για την Ευρωβουλή, την οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ. στο τελευταίο συντονιστικό των «γαλάζιων» τομεαρχών ανήγαγε σε «μητέρα των μαχών» και «δημοψήφισμα για την πολιτική αλλαγή στη χώρα», εφόσον δεν προηγηθούν οι εθνικές κάλπες, είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ υποψήφιες θα είναι ακόμη οι Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή