Στον έλεγχο της Fosun περνάει η γερμανική εταιρεία ενδυμάτων Tom Tailor

Στον έλεγχο της Fosun περνάει η γερμανική εταιρεία ενδυμάτων Tom Tailor

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κινεζική εταιρεία Fosun ανακοίνωσε πως θα καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας λιανικών πωλήσεων ενδυμάτων Tom Tailor, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην αγορά λιανικών πωλήσεων της Ευρώπης. Χθες η Fosun, η οποία κατέχει μεταξύ άλλων τις εταιρείες Club Med και Lanvin, ανακοίνωσε πως αυξάνει το μερίδιό της στην Tom Tailor στο 35,35% αγοράζοντας νέες μετοχές της εταιρείας έναντι 2,26 ευρώ εκάστη. Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, όταν το μερίδιο ενός επενδυτή υπερβαίνει το 30%, τότε είναι υποχρεωμένος να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας. Η τιμή της μετοχής της Tom Tailor ενισχύθηκε χθες κατά περίπου 12% στα 2,4140 ευρώ, αφότου έγινε γνωστή η κίνηση της Fosun. Η Tom Tailor θα αντλήσει 8,6 εκατ. ευρώ μέσω της αύξησης κεφαλαίου ενώ η συνολική αξία της γερμανικής εταιρείας θα ανέλθει στα 96 εκατ. ευρώ. Η Tom Tailor είχε ιδρυθεί το 1962 και κινείται στον κλάδο της αγοράς ρούχων, ωστόσο το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει δυσκολίες καθώς οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στο Διαδίκτυο για τις αγορές ενδυμάτων και παπουτσιών. Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει κατά περίπου 80% από την τιμή των 12,9 ευρώ ανά μετοχή που είχε σημειώσει πέρυσι τον Ιανουάριο.

Ο Χάικο Σέφερ, διευθύνων σύμβουλος της Tom Tailor, δήλωσε χθες πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης προς την εταιρεία και προς το σχέδιό της να αναδιαρθρώσει τη θυγατρική της Bonita, η οποία πουλάει γυναικεία ρούχα. «Θεωρούμε πως το γεγονός ότι η Fosun θα αγοράσει όλες τις νέες μετοχές αποτελεί σημάδι εμπιστοσύνης για τις επιλογές που έχουμε κάνει». Τον προηγούμενο Δεκέμβριο η Tom Tailor είχε ανακοινώσει πως κλιμακώνει την προσπάθειά της να αναδιαρθρώσει και να εκσυγχρονίσει την Bonita ενώ είχε διαγράψει 120 με 130 εκατ. ευρώ από την αξία της. Μετά την εξαγορά μεριδίων σε γερμανικές εταιρείες από κινεζικές (πέρυσι η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία απέκτησε μερίδιο 10% στην Daimler), η γερμανική κυβέρνηση υιοθέτησε νέους κανόνες που της επιτρέπουν να ελέγχει αυστηρότερα, ακόμη και να εμποδίζει την απόκτηση μεριδίων σε γερμανικών εταιρείες από μη ευρωπαϊκές εταιρείες, κίνηση που στοχεύει πρωτίστως στις κινεζικές εταιρείες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή