«Μαραθώνιος» παραβάσεων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιπτώσεις κατάφωρης παράβασης και παραβίασης των κανονισμών διαπιστώθηκαν από την ελληνική ομοσπονδία στίβου (ΣΕΓΑΣ) στον Μαραθώνιο της Αθήνας πριν από τρεις μήνες.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός ατόμων τα οποία «συμμετείχαν» με παράτυπο τρόπο στον αγώνα είτε χωρίς καθόλου αριθμό συμμετοχής, άρα μη όντας εγκύρως εγγεγραμμένοι στον αγώνα, είτε χρησιμοποιώντας αριθμό συμμετοχής (ΒΙΒ) προηγούμενης χρονιάς, είτε φέροντας αριθμό άλλης διοργάνωσης του ΣΕΓΑΣ ή ακόμα και διοργάνωσης εκτός ΣΕΓΑΣ.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις παραποίησης του επίσημου και έγκυρου αριθμού συμμετοχής που δόθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα με παρεμβάσεις επί αυτού, ώστε να διαφοροποιηθούν τα στοιχεία που αναγράφονται, αλλά και περιπτώσεις μη έγκυρης συμμετοχής υπό την έννοια ότι ο εγκύρως εγγεγραμμένος δρομέας και το άτομο που τελικά συμμετείχε στον αγώνα και αποτυπώνεται στο φωτογραφικό υλικό δεν είναι το ίδιο πρόσωπο. Αυτό είχε ως συνέπεια την αλλοίωση των αποτελεσμάτων του αγώνα, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, όλες οι παραπάνω περιπτώσεις εγείρουν ζητήματα ηθικής τάξης και πιθανών νομικών εμπλοκών, καθώς η διοργάνωση δεν μπορεί να προσφέρει σε όλα αυτά τα άτομα τις υπηρεσίες που καλύπτουν το σύνολο των εγγεγραμμένων δρομέων, καθώς δεν γνωρίζει την πραγματική τους ταυτότητα, σε περίπτωση για παράδειγμα ιατρικής ανάγκης.

Ο ΣΕΓΑΣ θέλοντας να στείλει μήνυμα ενόψει του Ημιμαραθωνίου, έχει πιστοποιήσει (με αποδεικτικό υλικό) και ταυτοποιήσει όλες τις παραπάνω περιπτώσεις και θα επικοινωνήσει κατ’ ιδίαν με τους εμπλεκομένους, ενώ τονίζει πως δεν θα επιτρέψει ανάλογες πρακτικές που πλήττουν την αξιοπιστία και την ποιότητα του αγώνα και εγείρουν ζητήματα νομικής προστασίας.

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στο Σύνταγμα και παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς συμμετεχόντων. Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 25.000 δρομείς, με το ενδιαφέρον να είναι ήδη αυξημένο σε σχέση με πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή