80 χρoνια πριν… 20-2-1939

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ: Βουκουρέστι – Η Βαλκανική Διάσκεψη ήρχισε σήμερον εν μέσω ατμοσφαίρας θερμής εγκαρδιότητος. […] Αι τέσσαρες χώραι της Βαλκανικής Συνεννοήσεως επιθυμούν να μη παρασυρθούν εις αντιμετώπους ιδεολογικάς παρατάξεις, θέλουν δε να διατηρήσουν την ανεξαρτησίαν των και να εντείνουν την συνεργασίαν των εντός του πλαισίου της Βαλκανικής Συνεννοήσεως. [Φωτ. Από αριστερά: ο Τζιντάρ Μάρκοβιτς, υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, ο Ιωάννης Μεταξάς, ο Γκριγκόρε Γκαφένκο, υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, και ο Σουκρή Σαράτσογλου, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.]

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:  […] Αι εφημερίδες εκυκλοφόρησαν εις πανηγυρικάς εκδόσεις εις τας οποίας εξυμνούν την ιστορικήν σημασίαν της επετείου και την δράσιν του αειμνήστου στρατηλάτου Βασιλέως Κωνσταντίνου. […] Επηκολούθησε προσκλητήριον των ηρωικώς πεσόντων […] και τέλος εγένετο η στέψις του κενοταφίου των πεσόντων του συντάγματος. Την εσπέραν έγινε λαμπαδηφορία και εφωταγωγήθηκαν όλα τα δημόσια καταστήματα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΓΕΩΡΓΟΥ: Υπό των «Εκλαϊκευτικών Γεωργικών Εκδόσεων» εξεδόθη το Ημερολόγιον του Γεωργού του 1939. […] Επικουρεί σε κάθε ανάγκη του γεωργού, του κτηματίου, του μικρεμπόρου. […] Φθάνει να γίνεται τυφλοσούρτης για τις εργασίες κάθε μηνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή