Προβάδισμα της Intralot στην ανανέωση της σύμβασης για τη λοταρία στην Ουάσιγκτον

Προβάδισμα της Intralot στην ανανέωση της σύμβασης για τη λοταρία στην Ουάσιγκτον

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κερδίζει τη μάχη της Ουάσιγκτον η Intralot. Προχθές το βράδυ έγινε η δεύτερη και τελική ψηφοφορία για τον νόμο, η οποία πέρασε με άνετη πλειοψηφία. Με βάση τον σχετικό νόμο, οι Αρχές της περιοχής της Κολούμπια θα διαπραγματευθούν με την Intralot τόσο την επέκταση της 10ετούς σύμβασης διαχείρισης της τοπικής λοταρίας, όσο και τις υπηρεσίες τυχερών παιγνίων βασισμένων στον αθλητικό στοιχηματισμό.

Στόχος των Αρχών της πόλης είναι να ξεκινήσουν άμεσα τη διάθεση υπηρεσιών στοιχηματισμού στην περιοχή, προλαμβάνοντας την είσοδο άλλων γειτονικών πολιτειών, όπως το Μέριλαντ και η Βιρτζίνια. Στην πράξη, η Ουάσιγκτον θα είναι από τις πρώτες περιοχές των ΗΠΑ που θα προσφέρουν επίγειο και κυρίως διαδικτυακό στοιχηματισμό. Μέχρι τώρα υπηρεσίες στοιχηματισμού προσφέρονταν μόνον στην πολιτεία της Νεβάδα (Λας Βέγκας) και στο Αντλάντικ Σίτι.

Η ανάθεση στην Intralot, όπως επίσης και η επέκταση του 10ετούς συμβολαίου εκμετάλλευσης της τοπικής λοταρίας, πολεμήθηκε τόσο από τα λόμπι των καζίνο, όσο και από λόμπι αθλητικών ενώσεων. Ωστόσο, οι Αρχές της πόλης της Ουάσιγκτον φαίνονται αποφασισμένες να προχωρήσουν τη συμφωνία, καθώς αυτή τη φορά τα μέλη του συμβουλίου της περιοχής, στην τελική ψηφοφορία, υπερψήφισαν με μεγαλύτερη πλειοψηφία τη σχετική ανάθεση απ’ ό,τι στην πρώτη.

Η Intralot είχε και μια δεύτερη επιτυχία στις ΗΠΑ. Την περασμένη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ολοκλήρωσε τεχνικά τη μετάβαση της λοταρίας του Ιλινόι από την IGT στην Camelot. Η τελευταία κέρδισε πέρυσι το 10ετές συμβόλαιο από την IGT και αξιοποιεί την Intralot ως προμηθευτή τεχνολογίας. Η δραστηριότητα αυτή αφορά τη διαχείριση 11 χιλ. τερματικών και εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της Intralot κατά περίπου 20 εκατ. δολ. ΗΠΑ (17,7 εκατ. ευρώ) ετησίως.

Τέλος, η εταιρεία σε συνεργασία με την τουρκική Turkcell εντείνει τη μάχη για να μη χάσει τη διαχείριση του τουρκικού στοιχήματος (Iddaa). Το έργο έπειτα από 15 χρόνια εκμετάλλευσης από την Inteltek, τη σύμπραξη δηλαδή των Intralot (45%) και Turkcell (55%), είναι πολύ πιθανό να περιέλθει στον ανταγωνιστικό όμιλο Sans. O τελευταίος πρόσφερε ιδιαίτερα ανταγωνιστική προσφορά (0,2%) επί του τζίρου, αντί 0,5% που προσέφερε η Inteltek. H τελευταία στην ένσταση που υπέβαλε αναφέρει ότι το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τόσο χαμηλό τίμημα και ότι η Scientific Games που συμμετέχει στο έργο δεν είναι η αμερικανική, αλλά η ουγγρική. Η τελευταία συνεργάζεται με τον τουρκικό όμιλο Demiroren που ελέγχεται από τον Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν, προσωπικό φίλο του Τούρκου προέδρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή