BREGUET Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο παραδοσιακός οίκος Breguet φημίζεται για τις κλασικές δημιουργίες υψηλής ωρολογοποιίας, οι οποίες αποπνέουν μία μοναδική κομψότητα περασμένων εποχών. Η συλλογή Classique εμπλουτίστηκε φέτος με ένα εντυπωσιακό μοντέλο, ντυμένο σε ένα αριστοκρατικό βαθύ μπλε χρώμα. Το νέο Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel διαθέτει, για πρώτη φορά καντράν από σμάλτο Grand Feu, σε έναν τόνο του μπλε που απηχεί το χρώμα που έχουν οι μπλε δείκτες Breguet.

BREGUET Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel-1

To νέο μοντέλο είναι σαφώς εμπνευσμένο από τις νεοκλασικές γραμμές των ρολογιών τσέπης που δημιουργούσε ο Abraham-Louis Breguet τον 18ο αιώνα. Για να επιτύχουν το σκούρο μπλε χρώμα του σμάλτου στο Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel οι άνθρωποι της Breguet χρειάστηκε να δημιουργήσουν ειδικές χρωστικές ουσίες, ώστε να διασφαλίσουν ότι το χρώμα θα παρέμενε σταθερό ακόμη και όταν το καντράν ψήνεται στον κλίβανο στους 800 βαθμούς Κελσίου.

BREGUET Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel-2
BREGUET Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel-3

Ας εξετάσουμε όμως το ρολόι με περισσότερη λεπτομέρεια. Χάρη στη σκούρη μπλε πλάκα αναδεικνύονται οι δείκτες από επιροδιωμένο ατσάλι, με τη χαρακτηριστική φεγγαρόσχημη αιχμή, οι οποίοι δείχνουν προς έναν εξωτερικό δακτύλιο με επάργυρους, ελαφρώς ανάγλυφους αραβικούς αριθμούς, αστέρια, ρόμβους και fleur-de-lis (άνθος ίριδας).

BREGUET Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel-4

Αριστερά από τον αριθμό 3 εμφανίζεται σε χαμηλότερο επίπεδο η ημερομηνία. Πρόκειται για μία ασυνήθιστη επιλογή των σχεδιαστών, αφού τις περισσότερες φορές το παράθυρο της ημερομηνίας τοποθετείται αντί του αριθμού 3, ο οποίος παραλείπεται. Όπως είθισται σε όλα τα ρολόγια με καντράν από σμάλτο του οίκου Breguet, η καλλιγραφική γραμματοσειρά των αραβικών αριθμών προέρχεται και πάλι από τις δημιουργίες τσέπης του ιδρυτή του οίκου, Abraham-Louis Breguet, όπως το αυτόματο Breguet No. 15 που κυκλοφόρησε το 1787.

BREGUET Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel-5

Το μοντέλο τσέπης Breguet No. 15 του 1787 (Συλλογή Μουσείου Breguet)

Ακόμη μία μικρή λεπτομέρεια: εάν παρατηρήσετε προσεκτικά λίγο πιο πάνω από το 6, θα διακρίνετε την κρυφή υπογραφή της Breguet, επίσης από σμάλτο.

BREGUET Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel-6

Το ρολόι φιλοξενείται σε μία κάσα διαμέτρου 38 mm από λευκό χρυσό 18Κ, με το γνώριμο ανάγλυφο προφίλ. Στο εσωτερικό του κρύβει έναν state-of-the-art μηχανισμό αυτόματου κουρδίσματος, τον Calibre 777Q, ο οποίος διαθέτει μοχλό και τροχό διαφυγής από πυρίτιο, υλικό που χάρη στις αντιμαγνητικές του ιδιότητες εξασφαλίζει μεγαλύτερη χρονομετρική αξιοπιστία. Λειτουργεί με συχνότητα 28.800 ταλαντώσεων την ώρα και προσφέρει 55 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

BREGUET Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel-7
BREGUET Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel-8

Εάν γυρίσετε ανάποδα το ρολόι, χάρη στο διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού, μπορείτε να θαυμάσετε τον περίτεχνα διακοσμημένο guilloché ρότορα από χρυσό 18Κ. Και όπως αρμόζει σε ένα έξοχο δείγμα υψηλής ωρολογοποιίας, ακόμη και το πιο μικρό εξάρτημα του μηχανισμού είναι φινιρισμένο στην εντέλεια με παραδοσιακές τεχνικές όπως το μπιζουτάρισμα ή η διακόσμηση σε μοτίβο Côtes de Genève.

BREGUET Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel-9

Το άρτιο σύνολο ολοκληρώνεται από ένα λουράκι από φίνο δέρμα αλιγάτορα σε σκούρο μπλε χρώμα, το οποίο ασφαλίζει με ένα κούμπωμα από λευκό χρυσό.

BREGUET Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel-10

Περισσότερες πληροφορίες για την Breguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656). Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή