Εσείς ξέρετε πού πήγαν τα βατράχια;

Εσείς ξέρετε πού πήγαν τα βατράχια;

Κύριε διευθυντά

Η Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζει πάντα ερήμην των πολιτών. Πρώτο παράδειγμα τα έργα εκτροπής της παραλιακής λεωφόρου. Τεράστιο το κόστος και κατά τη γνώμη μου αχρείαστα. Εχουν ολοσχερώς αποψιλώσει το πράσινο, κόβοντας αιωνόβιους ευκάλυπτους στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου και της Αγίας Σκέπης, καθώς και υπέροχες λεύκες ηλικίας 40 ετών και άνω.

Το όλο σκηνικό συνιστά οπτικό ρύπο ελεεινής μορφής. Ετερη βλακώδης ιδέα, η διάνοιξη, λέει, της κοίτης του Ιλισού και η  εκτροπή του τραμ στη Συγγρού ή και κατάργηση του τμήματος από Κασομούλη έως Σύνταγμα, αφού πρώτα δαπανήθηκαν εκατομμύρια για την αναβάθμιση της στάσης στο Σύνταγμα. Ομως, ποια κοίτη θα αποκαλύψουν αφού εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει η φυσική βλάστηση, οι πηγές (Καλλιρρόης π.χ.) και τα βατράχια, παρά μόνον τσιμέντο, αφού είναι πλακοσκεπής οχετός; Η επισκευή και ενίσχυση της υπάρχουσας υποδομής για το τραμ θα ήταν πολύ φθηνότερη λύση.

Αν και η διακοπή της κυκλοφορίας από τον Σπίρτζη εδώ και 6 μήνες περίπου ήταν απαράδεκτη ενέργεια εις βάρος του Ελληνα φορολογουμένου που χρησιμοποιεί επιφανειακά μέσα σταθερής τροχιάς. Διότι απλούστατα δεν παρουσιάστηκε ποτέ ολοκληρωμένη μελέτη ανεπαρκούς στατικότητας της πλάκας επικάλυψης απ’ όπου διέρχεται το τραμ. Αλλά τόσο η κ. Δούρου, όσο και ο κ. Σπίρτζης ξέρουν ότι όλα αυτά τα πρόχειρα και ανεκδιήγητα σε λίγο καιρό  θα τα βρουν μπροστά τους οι επόμενοι. Σωθήκαμε και από κει!

Σπύρος Γιακουμακης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή