Μπίρα «Κιμ Γιονγκ» και κοκτέιλ «Ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» στα μπαρ του Ανόι

Μπίρα «Κιμ Γιονγκ» και κοκτέιλ «Ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» στα μπαρ του Ανόι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, θα συναντηθούν στις 27-28 Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ, σε συνέχεια της ιστορικής πρώτης συνόδου τους στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο, όταν δεσμεύτηκαν να εργαστούν προς την κατεύθυνση της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου.

Με αφορμή το σημαντικό αυτό γεγονός της διεθνούς διπλωματίας, τα μπαρ στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, προσπαθούν να επωφεληθούν οικονομικά, προσφέροντας «μπίρα Κιμ Γιονγκ» ή ένα κοκτέιλ Peace Negroniations (ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις).
 
«Αυτή την μπίρα την εμπνευστήκαμε από τα καθαρά ρυάκια του Όρους Παέκτου ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και την Κίνα"» λέει ο Νγκουγιέν Θι Χουόνγκ Ανχ, ο διευθυντής του Standing Bar στο Ανόι αναφερόμενος στην «μπίρα Κιμ Γιονγκ», η οποία ζυμώθηκε ειδικά για την σύνοδο.

Το βουνό αυτό είναι το ψηλότερο της κορεατικής χερσονήσου με ύψος 2.750 μέτρα και είναι η επίσημη γενέτειρα του εκλιπόντος βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ. «Είναι ηφαίστειο και έτσι η μπίρα έχει μια καυτή και πικάντικη γεύση με μια ελαφρά και φρέσκια επίγευση», εξηγεί ο ίδιος.

Ενα άλλο μπαρ στην παλιά συνοικία της βιετναμέζικης πρωτεύουσας, το Tannin Wine Bar, προσφέρει το κοκτέιλ "Peace Negroniations", εμπνευσμένο από το κλασικό κοκτέιλ Νεγκρόνι αλλά επηρεασμένο από την σύνοδο, όπως είπε ο διευθυντής του, ο Αντουάν Ουρσάτ, στο Reuters.

Πάντως, δεν είναι μόνο τα μπαρ που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη συνάντηση κορυφής. Ένας κουρέας στο Ανόι προσφέρει δωρεάν κούρεμα σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ίδια κόμμωση με τον Τραμπ και τον Κιμ…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή