Το μενού των Όσκαρ: Χαβιάρι, ορτύκια, ανιολότι, πιάτα “vegan” και χωρίς γλουτένη

Το μενού των Όσκαρ: Χαβιάρι, ορτύκια, ανιολότι, πιάτα “vegan” και χωρίς γλουτένη

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καπνιστός σολομός και χαβιάρι, ζυμαρικά ανιολότι με μαύρη τρούφα, σοκολατένια αγαλματίδια επιχρυσωμένα με καθαρό χρυσό: στην κουζίνα των 'Οσκαρ επιμελείται εδώ και 25 χρόνια ο Αυστροαμερικανός Βόλφγκανγκ Πακ, ο σεφ που ξέρει τα πάντα για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις των σταρ που παρίστανται σε μια από τις σημαντικότερες βραδιές του Χόλιγουντ.

Ο Πακ αποκάλυψε κάποια από τα πιάτα που θα περιλαμβάνει το μενού της 91ης τελετής απονομής των μεγαλύτερων αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων.

Ενα απα τα κλασικά πιάτα που έχουν πάντα μεγάλη επιτυχία στους 1.500 καλεσμένους της βραδιάς είναι είναι το τοστ με κρέμα γάλακτος, καπνιστό σολομό και χαβιάρι. «Το τοστ έχει το σχήμα του αγαλματίδιου των 'Οσκαρ, ετοιμάζουμε 3.500 τεμάχια», εξηγεί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Getting ready for Governors Ball. Stay tuned. I will be posting behind scene moments. #food #party #wolfgangpuck

A post shared by Wolfgang Puck (@chefwolfgangpuck) on

Mar 2, 2018 at 10:23am PST

Ανάμεσα στα 60 πιάτα που αποτελούν το μενού του, ο Βόλφγκανγκ Πακ δημιουργεί και σπεσιαλιτέ της ώρας, όπως «τηγανητά ορτύκια με πιπεριά όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ», ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. 'Η ακόμη τα ανιολότι (τα ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας) με αρακά και μαύρη τρούφα. «Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά», δηλώνει ο σεφ που εμφανίζεται συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά πλατό.

«Ο κινηματογράφος είναι παγκόσμιος. Έχει ταινίες αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές και τώρα μεξικανικές με το "Ρόμα". Η κουζίνα μας αποτυπώνει κάπως αυτή την εικόνα, με επιρροές ασιατικές, ιταλικές, γαλλικές, όπως το ψητό κοκκινόψαρό μας» εξήγησε ο 69χρονος διάσημος σεφ, που είναι ο επικεφαλής μιας γαστρονομικής αυτοκρατορίας δεκάδων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, από το Μπέβερλι Χιλς και το Λας Βέγκας έως τη Σιγκαπούρη και τη Βρετανία..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Catch me cooking up some of my favorite Oscar dishes with Ellen & @diane_keaton TONIGHT on @theellenshow. Tune in at 3PM EST

A post shared by Wolfgang Puck (@chefwolfgangpuck) on

Feb 19, 2019 at 11:44am PST

Συνολικά το μενού που επεξεργάστηκε και ετοιμάζει ο Πακ περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με εκδοχές "vegan" και χωρίς γλουτένη για όσους το επιθυμούν. Για να τις παρουσιάσει στον δίσκο, ο Πακ έχει κινητοποιήσει σχεδόν 200 μάγειρες και νεαρούς σεφ, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου.

Αν η μαύρη τρούφα (16 κιλά), το ελαιόλαδο (περίπου οκτώ λίτρα), η κόκκινη πιπεριά από την πόλη Εσπελέτ της νοτιοδυτικής Γαλλίας και ο καμπανίτης (Piper Heidsieck) ταξιδεύουν κατευθείαν από τη Γαλλία όπου ο μάγειρας μαθήτευσε στα καλύτερα εστιατόρια πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, το χαβιάρι (15 κιλά) θα είναι αμερικανικό, το ζαμπόν ισπανικό και σίγουρα θα υπάρχει γιαπωνέζικο βοδινό wagyu που είναι το σήμα κατατεθέν του σεφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή