Ιορδανία: Πορεία διαμαρτυρίας στη μέση της ερήμου (φωτογραφίες)

Ιορδανία: Πορεία διαμαρτυρίας στη μέση της ερήμου (φωτογραφίες)

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες Ιορδανοί ξεκίνησαν χθες να περπατήσουν από την Άκαμπα στο Αμμάν, διεκδικώντας περισσότερες ευκαιρίες εργασίας. 

Ο ένας πίσω από τον άλλο, στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου, οι διαδηλωτές κάτω από τον καυτό ήλιο θα διασχίσουν σχεδόν 250 χιλιόμετρα, για να φτάσουν στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας και διαμαρτυρηθούν για την ανεργία και την φτώχεια που μαστίζει κυρίως την επαρχία.

Ιορδανία: Πορεία διαμαρτυρίας στη μέση της ερήμου (φωτογραφίες)-1

Το καλοκαίρι του 2018, η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Χανί Αλ Μουλκί, επέβαλλε νέα μέτρα λιτότητας, έπειτα από προτροπή του ΔΝΤ. Τον Αύγουστο του 2016 η Ιορδανία είχε υπογράψει συμφωνία τριετούς δανείου ύψους 723εκ δολαρίων με το ΔΝΤ με σκοπό την μείωση του χρέους και την επιτάχυνση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ιορδανία: Πορεία διαμαρτυρίας στη μέση της ερήμου (φωτογραφίες)-2

Μετά από πέντε ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων για τις αυξήσεις στους φόρους και στις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα απομάκρυνε τον πρωθυπουργό Χάνι Μούλκι. 

Ιορδανία: Πορεία διαμαρτυρίας στη μέση της ερήμου (φωτογραφίες)-3

Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2017, σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού βρισκόταν κοντά στο όριο της φτώχειας.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Ιορδανία είναι από τις πιο επηρεασμένες χώρες από τον συριακό εμφύλιο, έχοντας το 2ο μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων/πληθυσμού στον κόσμο. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή