Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω Μαδρίτης

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω Μαδρίτης

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη… Μαδρίτη απαντούν σε πρώτη φάση από το ΚΙΝΑΛ στην κλιμάκωση της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία «προοδευτικού μετώπου». Η κ. Γεννηματά αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα στην ισπανική πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχει στο εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως το ΚΙΝΑΛ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, αλλά και τον φυσικό εκπρόσωπο της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν άλλωστε πως ένας από τους βασικούς στόχους του συνεδρίου, εκτός από τη στήριξη του υποψήφιου των ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Ε.Ε., Φρανς Τίμερμανς, είναι και η οριοθέτηση των στόχων των ευρωσοσιαλιστών ενόψει εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Γεννηματά αναμένεται να έχει επαφές με ξένους ηγέτες και σύμφωνα με κομματικές πηγές θα έχει συνάντηση και με τον Ούντο Μπούλμαν, που έχει εξελιχθεί σε «πέτρα του σκανδάλου» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Πηγές του κόμματος αναφέρουν πως η κ. Γεννηματά θα του εκφράσει κατ’ ιδίαν τα παράπονά της για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση της Λούκας Κατσέλη στις 4 Μαρτίου, όπου θα δώσει το «παρών» και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η κ. Γεννηματά άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη για τις πρωτοβουλίες του κ. Μπούλμαν, φάνηκε και κατά τη χθεσινή εβδομαδιαία ενημέρωση των ΜΜΕ, όπου ο κ. Χρηστίδης χαρακτήρισε την εκδήλωση της 4ης Μαρτίου «ιδιωτικό πάρτι». «Ο κ. Μπούλμαν είναι ένας απερχόμενος επικεφαλής της ευρωομάδας και αυτή η εκδήλωση δεν εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και την καμπάνια ενόψει ευρωεκλογών του Φρανς Τίμερμανς, την υποψηφιότητα του οποίου, ως γνωστόν, δεν υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας», ανέφερε. Ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι μια σειρά Ευρωπαίων παραγόντων τον στηρίζουν, αλλά δεν είναι έτσι. Η κ. Κέλερ, των Πρασίνων, δεν τον είδε όταν ήρθε στην Αθήνα».

Ανοικτή σύγκρουση

Είναι δεδομένο πως η σύγκρουση ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις ευρωεκλογές, είναι μόνο η αρχή καθώς τα δύο κόμματα έχουν μπει πλέον σε τροχιά ανοικτής σύγκρουσης. Στο πλαίσιο αυτό το ΚΙΝΑΛ ανέδειξε ακόμη μία πτυχή του πρόσφατου μικρού ανασχηματισμού, με τον οποίο εισήλθαν στην κυβέρνηση οι «πρώην πράσινοι» κ. Μωραΐτης και Τόλκας. «Αυτοί που θέλουν να φτιάξουν τη μεγάλη Κεντροαριστερά συγκυβερνούν με την κ. Κουντουρά, την κ. Παπακώστα και τον κ. Κουίκ», σημείωναν πηγές, προσθέτοντας την παράμετρο «Προκόπης Παυλόπουλος». «Αραγε στηρίζουν για Πρόεδρο, εκείνον που ήταν βασικό μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή;» αναφέρεται. Η κ. Γεννηματά πάντως έχει ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες και εσωτερικής φύσεως, με πρώτη να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τον κ. Παπανδρέου. Χθες έγινε γνωστό πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα πάει τελικά στην περίφημη εκδήλωση της 4ης Μαρτίου. Αυτό ωστόσο δεν λύνει τον γόρδιο δεσμό. Ενδεικτικό είναι πως άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του κ. Παπανδρέου έλεγε στην «Κ» πως δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στις συνομιλίες για το πού τελικά θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή