Η «Μυτιληναίος» εξαγόρασε το 60% της Zeologic αντί 4 εκατ. ευρώ

Η «Μυτιληναίος» εξαγόρασε το 60% της Zeologic αντί 4 εκατ. ευρώ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 60% της εταιρείας Zeologic με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα επεξεργασίας υγρών και στερεών αποβλήτων, ανακοίνωσε η «Μυτιληναίος Α.Ε.». Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς θα ανέλθει σε 4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. θα καταβληθούν σε βάθος τριετίας και στη βάση επίτευξης συγκεκριμένων στόχων κερδοφορίας.

Η Zeologic αποτελεί μια νεοφυή ελληνική επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 2014 με στόχο την εκμετάλλευση της διεθνούς κατοχυρωμένης τεχνολογίας με βάση τη γεωχημική διεργασία (Geochemical Active Clay Sedimentation – GACS) για την επεξεργασία υγρών και στερεών αποβλήτων.

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία βοηθά μεγάλες βιομηχανίες που λόγω της δραστηριότητάς τους έχουν υψηλό ρυπαντικό φορτίο, να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους, επιδεικνύοντας επιτυχημένες εφαρμογές και προσφέροντας ανταγωνιστικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών αποβλήτων. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία GACS έχει εφαρμογές σε πλήθος περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως ενδεικτικά σε απόβλητα της πετρελαϊκής βιομηχανίας, της εξορυκτικής δραστηριότητας, της ναυτιλίας, καθώς και των σύμμεικτων αστικών αποβλήτων.

H Zeologic επεξεργάζεται σε δικές της εγκαταστάσεις και προμηθεύει τις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων τις οποίες εγκαθιστά, με τα απαραίτητα χημικά αναλώσιμα για τη μακροχρόνια λειτουργία τους.

Η στρατηγική της συνεργασία με τη «Μυτιληναίος» θα επιτρέψει στη Zeologic να διεισδύσει σε νέες αγορές, σε διεθνές επίπεδο, αλλά και να αναπτύξει τις καινοτόμες τεχνολογίες της σε νέες εφαρμογές. Ταυτόχρονα, η «Μυτιληναίος» και ειδικότερα ο τομέας έργων EPC και υποδομών μπορούν να επεκτείνουν περαιτέρω τη δραστηριότητά τους στον τομέα των περιβαλλοντικών έργων και της κυκλικής οικονομίας μέσω:

• Δυναμικής εισόδου στον τομέα της επεξεργασίας υγρών και στερεών αποβλήτων με ανταγωνιστικές και καινοτόμες λύσεις.

• Επέκτασης σε νέες αγορές με την παροχή λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η Zeologic κατέχει τα απαραίτητα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τα οποία αποτελούν τη βάση για την τεχνολογία GACS και τα οποία έχουν αναπτυχθεί από τον ιδρυτή της εταιρείας, ο οποίος και παραμένει μέτοχος με μειοψηφικό ποσοστό. Με αυτή της την κίνηση η «Μυτιληναίος» επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην καινοτομία, με στόχο πάντα την προστασία του περιβάλλοντος και την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος της βιομηχανικής παραγωγής σε όλα τα στάδιά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή