Ο «περιπατητικός» Φοίβος και η παρέα του

Ο «περιπατητικός» Φοίβος και η παρέα του

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέμπτο και τελευταίο Σάββατο εμφανίσεων είναι το προσεχές για τον Φοίβο Δεληβοριά, ο οποίος εδώ και περίπου ένα μήνα έχει μεταφέρει τη… βαλίτσα με τους στίχους και τις μουσικές του στο «Κύτταρο». Οπως λέει ο ίδιος, η συγκεκριμένη παράσταση, που είχε μεγάλη επιτυχία, αφορά αποκλειστικά τα «τραγούδια του πεζοδρομίου», όμως ευτυχώς οι περισσότερες από τις αγαπημένες δημιουργίες του Φοίβου ταιριάζουν σε αυτή την ιδιότυπη κατηγορία. Ως γνωστόν, με τα πόδια πας στην «Παρέλαση», περπατάς στα πεζοδρόμια της «Καλλιθέας», βλέπεις «Αυτή που περνάει» κ.ο.κ.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ακόμα μία αφορμή ώστε ο Δεληβοριάς, μαζί με τους μόνιμους, εξαιρετικούς μουσικούς του, να μας ταξιδέψει σε έναν κόσμο ζωηρών χρωμάτων, γλυκιάς μελαγχολίας και καθημερινής παρατήρησης-ενατένισης. Με στίχους που μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και τις καθιερωμένες ενδιάμεσες ιστορίες από μικροφώνου. Επειδή όμως και η βόλτα γίνεται ακόμα ωραιότερη με παρέα, ο Φοίβος καλεί τους εκλεκτότερους νοερά στη σκηνή του «Κυττάρου»: Τζίμης Πανούσης, Γιάννης Αγγελάκας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Παύλος Παυλίδης, Κόρε Υδρο, Χατζηφραγκέτα κ.ά. μνημονεύονται με διαλεγμένα κομμάτια, στα οποία ο «Μπάσταρδος γιος» δίνει τον δικό του ιδιαίτερο τόνο. Δίπλα του έχει και την όμορφη φωνή της Νεφέλης Φασούλη.

​​Ηπείρου 48 και Αχαρνών, έναρξη στις 10.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή