Στην επιείκεια της UEFA ποντάρει η ΑΕΚ

Στην επιείκεια της UEFA ποντάρει η ΑΕΚ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται η απόφαση για την τιμωρία της ΑΕΚ σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο πριν από την έναρξη του αγώνα της Ενωσης με τον Αγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί αναφορικά με το πόσο βαριά θα είναι η τιμωρία, η ΑΕΚ προσπάθησε στη χθεσινή της συμπληρωματική απολογία στη Νιόν, να πείσει πως η όποια τιμωρία θα της επιβληθεί, πρέπει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Η επιτροπή αναγνώρισε πως για τα επεισόδια υπάρχει ευθύνη και της αστυνομίας και των οπαδών του Αγιαξ, όμως το πρωτοφανές σκηνικό ρίψης βόμβας μολότοφ σε γήπεδο σίγουρα δυσχεραίνει τη θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως και το γεγονός πως κάποιοι οπαδοί της εισέβαλαν εντός αγωνιστικού χώρου φτάνοντας «μία ανάσα» από εκείνους του Αίαντα. Συν τοις άλλοις, η ΑΕΚ ήταν υπότροπη στο εν λόγω παιχνίδι, λόγω καπνογόνων στον προηγούμενο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου.

Από τη σημερινή διαδικασία θα κριθούν πάρα πολλά για την ΑΕΚ και το μέλλον της, όχι μόνο στον τομέα των μεταγραφών και της στελέχωσης του ρόστερ, αλλά και στον τρόπο που θα διαχειριστεί η Ενωση τους «μπελάδες» που την έχουν βάλει κάποιοι οπαδοί της.

Τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Αγιαξ, ή στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην αρχή του πρωταθλήματος, «κυνηγούν» την ομάδα σε όλη τη σεζόν, επηρεάζοντας εκτός από τις προσπάθειες των παικτών του συλλόγου και τη συντριπτική πλειονότητα των φίλων της ΑΕΚ που έχουν υποδειγματική συμπεριφορά σε όλους τους αγώνες.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ΑΕΚ ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της για τον αυριανό αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ. Ο Παναγιώτης Τσιντώντας αναμένεται να καθίσει κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Μπάρκα, ενώ Τσιγκρίνσκι και Χουλτ δεν υπολογίζονται καθώς είναι τραυματίες.

Στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής δύο επιπλέον γηπέδων στο πλαίσιο της βελτίωσης των υποδομών για την πρώτη ομάδα και τις ακαδημίες. Τα δύο γήπεδα θα είναι έτοιμα προς το τέλος του 2019, ενώ στο ένα θα υπάρξει και κατασκευή εξέδρας 1.000 ατόμων, ούτως ώστε να φιλοξενούνται κάποιοι φιλικοί αγώνες, αλλά και αναμετρήσεις της Β΄ ομάδας της ΑΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή