80 χρoνια πριν… 22-2-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ: Εις την αμερικανικήν αρχαιολογικήν ζώνην ήρχισαν αι ανασκαφαί υπό την διεύθυνσιν του αφιχθέντος προχθές Διευθυντού της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής κ. Σήαρ. Αι ανασκαφαί θα περατωθούν εντός του τρέχοντος έτους. Το προσεχές θέρος θα αρχίση η ανέγερσις του Μουσείου, εις το οποίον θα στεγασθούν άπασαι αι ανευρεθείσαι εις την αμερικανικήν ζώνην αρχαιότητες.

ΑΓΓΛΙΚΟ ΘΩΡΗΚΤΟ:  […] μεγαλειώδης υπήρξεν η σημερινή τελετή της καθελκύσεως της νέας ισχυράς μονάδος του αγγλικού στόλου ήτις κατεσκευάσθη εις εκτέλεσιν του μεγάλου προγράμματος των ναυτικών εξοπλισμών και η οποία ναυλοχεί ήδη εις τα ύδατα του ποταμού Τάιν. […] Ο Βασιλεύς φέρων μεγάλην στολήν Ναυάρχου έδωσεν, εις μνήμην του πατρός του Γεωργίου Ε΄ εις τον νέον θαλάσσιον κολοσσόν […] είναι το πρώτον νέον σκάφος του αγγλικού ναυτικού, το οποίο καθελκύεται μετά δεκατέσσαρα έτη. Εχει εκτόπισμα 35.000 τόννων και θα είναι το ταχύτερον των μεγάλων σκαφών του αγγλικού στόλου.

ΑΠΟΤΥΧΟΝ ΚΙΝΗΜΑ: Στασιαστικόν κίνημα οργανωθέν υπό του υπουργού των Εσωτερικών του Περού εξερράγη εις την Λίμαν, πρωτεύουσαν της χώρας. Το κίνημα κατεστάλη υπό της προεδρικής φρουράς […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή