Συστάσεις στους οδηγούς από την Κεντρική Οδό ενόψει κακοκαιρίας

Συστάσεις στους οδηγούς από την Κεντρική Οδό ενόψει κακοκαιρίας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συστάσεις προς τους οδηγούς ενόψει των έντονων καιρικών συνθηκών που αναμένονται από το βράδυ της Παρασκευής προβαίνει η Κεντρική Οδός.

Σύμφωνα με Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από την από το Σάββατο 23-02-2019 μέχρι και τη Δευτέρα 25-02-2019, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις βόρειος βορειοανατολικούς ανέμους, καθώς και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, καθώς και της Θεσσαλίας, με τα φαινόμενα να αναμένονται εντονότερα στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, όπου αναμένονται κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ακόμη και σε μηδενικό υψόμετρο. 

Η Κεντρική Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστά στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν τα παρακάτω:

– Να ενημερωθούν για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατώντης Κεντρικής Οδού στο 801 700 7000.(καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 16:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00)

– Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδεςκαι να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.

– Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμουστο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.

– Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκηςνα καλούν το 1075

Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζεται ότι:

– Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.

– Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.

– Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Η Κεντρική Οδός επεσημαίνει ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή