Το δρομολόγιο του Γκαγκάριν θα ακολουθούν οι τουρίστες στο Διάστημα

Το δρομολόγιο του Γκαγκάριν θα ακολουθούν οι τουρίστες στο Διάστημα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ανακοίνωσε ότι οι αποστολές στο διάστημα τουριστών θα ακολουθούν το δρομολόγιο του Γιούρι Γκαγκάριν, με τη διαφορά ότι κάθε τέτοιο τουριστικό ταξίδι θα διαρκεί μία ημέρα και όχι 108 λεπτά, που διήρκεσε η πτήση του Γκαγκάριν γύρω από τη Γη.

«Προτείνουμε μια ακόμη πιο απλή πτήση και ως προς την προετοιμασία της και ως προς την πραγματοποίηση της, μια πτήση που δεν θα περιλαμβάνει επίσκεψη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά μια ημερήσια περιφορά γύρω από τη Γη με διαστημόπλοια Soyuz» δήλωσε ο Ρογκόζιν.

Πρόσφατα, η Roscosmos είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου οι μελλοντικοί τουρίστες του Διαστήματος θα μπορούν να επαναλάβουν την πτήση του Γκαγκάριν κάνοντας μια περιστροφή γύρω από τη Γη.

Ο Γκαγκάριν υπήρξε ο πρώτος άνθρωπός στον κόσμο που πραγματοποίησε πτήση στο διάστημα. Στις 12 Απριλίου του 1961, με το διαστημόπλοιο Vostok-1 έκανε μια περιστροφή γύρω από τη Γη, η οποία διήρκεσε 108 λεπτά.

Η Roscosmos είχε υπογράψει πρόσφατα ένα νέο συμβόλαιο με την αμερικανική εταιρεία Space Adventures, βάσει του οποίου δύο τουρίστες του Διαστήματος θα πραγματοποιούσαν ταξίδι έως τα τέλη του 2012 με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με ένα διαστημόπλοιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή