Ο «ακήρυκτος πόλεμος» Σούπερ Λίγκας – ΕΠΟ

Ο «ακήρυκτος πόλεμος» Σούπερ Λίγκας – ΕΠΟ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας οιονεί «ακήρυκτος πόλεμος» υποβόσκει ανάμεσα στην ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα, με αφορμή τα χρήματα που οι ΠΑΕ καταβάλλουν στην ομοσπονδία. Το θέμα έχει έλθει στην επιφάνεια από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού τέθηκε από την ΠΑΕ Ατρόμητος θέμα μείωσης των χρημάτων που ξοδεύουν οι γηπεδούχες ΠΑΕ ανά αγωνιστική για να καλύψουν τα έξοδα διαιτησίας. Πρόκειται για περίπου 5.000 ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στις αμοιβές των διαιτητών και στα οδοιπορικά τους. Στο ίδιο Δ.Σ. παρουσιάστηκε μελέτη σύμφωνα με την οποία η Σούπερ Λίγκα καταβάλλει ετησίως στην ΕΠΟ περίπου 11,5 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό είναι από πρόστιμα, δικαστικά παράβολα, ποσοστά από τις μεταγραφές και από τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Για τον συνεταιρισμό, που μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ δυσκολεύεται να βρει χορηγό και μετά την αποχώρηση της NOVA από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών περίπου οι μισές ομάδες κινδύνευαν να μείνουν «άστεγες», αν δεν υπήρχε το ενδιαφέρον της ΕΡΤ, τα χρήματα αυτά κρίνονται υπερβολικά και ήδη έχει τεθεί προς την ΕΠΟ θέμα μείωσής τους.

Το μεγαλύτερο ποσό αφορά τις συμβάσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από τις οποίες η ΕΠΟ εισπράττει το 5%. Επίσης, η ΕΠΟ εισπράττει ποσοστό 5% από τις μεταγραφές και το 60% από τα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλουν στις ΠΑΕ τα δικαστικά όργανα.

Ηδη η Σούπερ Λίγκα έχει ζητήσει επίσημα από την ΕΠΟ:

• Μείωση των παραβόλων που καταβάλλονται από τις ΠΑΕ σε όλες τις διαδικασίες ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών της ΕΠΟ.

• Κατάργηση του παραβόλου των 300 ευρώ για την έγκριση και επικύρωση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών.

• Κατάργηση του ποσοστού που καταβάλλεται από τις ΠΑΕ στην ΕΠΟ σε περίπτωση αποδοχής προσφυγής ποδοσφαιριστή από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

Η απάντηση της ΕΠΟ στα αιτήματα της Σούπερ Λίγκας είναι αρνητική, αλλά ενόψει της αναθεώρησης των κανονισμών το ερχόμενο καλοκαίρι, θεωρείται βέβαιο ότι οι ΠΑΕ θα επανέλθουν δριμύτερες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή