Δεν θα μειωθούν οι μετακλητοί των πρώην πρωθυπουργών

Δεν θα μειωθούν οι μετακλητοί των πρώην πρωθυπουργών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρό «δώρο» σε πρώην προέδρους του Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργούς σχεδίασε να κάνει η υπό τον κ. Ν. Βούτση σημερινή πολιτική διεύθυνση της Βουλής. Συγκεκριμένα, μέσα στις νέες αλλαγές που προωθούνται προς ψήφιση από την Ολομέλεια, υπάρχει και μία που δίνει χρονική αναβολή στην εφαρμογή πρόσφατα ψηφισθείσας διάταξης, σύμφωνα με την οποία θα μειώνονταν από την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο οι μετακλητοί που «δικαιούνταν» οι «πρώην» από πέντε που ίσχυε ώς τώρα σε τρεις και σε έναν (για τους αρκετά παλαιότερους).

Η πρόβλεψη αφορά τους πρώην προέδρους Απ. Κακλαμάνη, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Φ. Πετσάλνικο, Β. Πολύδωρα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς και τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη, Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά, ενώ μετά τις προσεχείς εκλογές –αν δεν είναι πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ– θα αφορά και τους Αλ. Τσίπρα και Ν. Βούτση.

Αν τελικώς εισαχθεί προς ψήφιση και εγκριθεί η διάταξη για την αναβολή, άπαντες θα έχουν το δικαίωμα των πέντε μετακλητών, και για την προσεχή κοινοβουλευτική περίοδο, δηλαδή ώς τις μεθεπόμενες εκλογές. Πληροφορίες φέρουν την επίμαχη διάταξη να αιτήθηκαν κάποιοι από τους πρώην, πλην όμως επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση επ’ αυτού δεν έχει υπάρξει.

Η προηγούμενη και σε ισχύ διάταξη για τη μείωση του αριθμού των μετακλητών είχε ψηφιστεί τον Νοέμβριο του 2015, με πρωτοβουλία του σημερινού προέδρου, στο πλαίσιο της περικοπής ορισμένων εκ των λεγόμενων προνομίων των πολιτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή