Η μάχη κατά του καρκίνου βασικός πυλώνας στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία

Η μάχη κατά του καρκίνου βασικός πυλώνας στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους βασικούς άξονες του προγράμματός της για την υγεία παρουσίασε σήμερα η ΝΔ σε ειδική εκδήλωση. Ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου ανέφερε τους τρεις βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ:

-Το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» που επιχειρεί να φέρει μία επανάσταση στην Πρόληψη

-Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους

-Φροντίδα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Κεντρικός πυλώνας του προγράμματος της ΝΔ είναι η μάχη κατά του καρκίνου και το πρόγραμμα προβλέπει:

Άμεση και αυστηρή τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Καμπάνιες ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου.

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους Έλληνες, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των νόσων. Όλοι θα μπορούμε να περάσουμε από προληπτικό έλεγχο: η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται και μέσω SMS ή email για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, με αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές.

Δημιουργία ταχείας οδού στα νοσοκομεία για την εξέταση και τη θεραπεία των καρκινοπαθών. Μείωση της αναμονής της ακτινοθεραπείας που σήμερα έχει μέσο χρόνο αναμονής τους 3-4 μήνες, με λειτουργία διπλής βάρδιας σε όλα τα ακτινοθεραπευτικά κέντρα.

Διανομή των φαρμάκων στο σπίτι και εξειδικευμένο προσωπικό για κατ' οίκον νοσηλεία.

Ίδρυση ειδικών κέντρων αντιμετώπισης του καρκίνου (διάγνωση, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και αποκατάσταση) όπου θα παρέχεται ολοκληρωμένη φροντίδα- κατά το πρότυπο του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Λειτουργία δικτύου παιδιατρικών κλινικών διασυνδεδεμένων με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ».

Θέσπιση συντονιστή, ο οποίος θα καθοδηγεί τον ασθενή στο σύστημα υγείας.

Ανακουφιστική φροντίδα και ειδική μέριμνα στους ασθενείς τελικού σταδίου.

Οι 5 προτεραιότητες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας:

-Διάθεση 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση, την προμήθεια εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων εντός 5ετίας και επιπλέον αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων αλλά και ιδιωτικών δωρεών.

-Υπογραφή 2.000 νέων συμβάσεων με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους για την κάλυψη των αναγκών σε ολόκληρη την Ελλάδα σε διάστημα 2 ετών.

-Κανένα νησί και απομακρυσμένη περιοχή χωρίς γιατρό.

-Στοχευμένες προσλήψεις στους κλάδους που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη. Δηλαδή νοσηλευτών στα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων, ενίσχυση του προσωπικού στις ΜΕΘ και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας.

-Άμεση λήψη μέτρων με στόχο 35% μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων εντός 5ετίας προκειμένου να περιοριστούν στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή