80 χρoνια πριν… 23-2-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: Μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου […] και των αδελφών Γουλανδρή υπεγράφη σύμβασις διά την εκτέλεσιν της ατμοπλοϊκής συγκοινωνίας, μεταξύ των ελληνικών λιμένων και των λιμένων της Βορείου Αμερικής. […] Θεωρείται βέβαιον ότι το πρώτον δρομολόγιον θα εκτελεσθή κατά τας αρχάς Ιουλίου, οργανουμένων ευθηνών λαϊκών εκδρομών διά την έκθεσιν της Νέας Υόρκης […].

Ο ΒΕΓΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Ο στρατηγός Μάξιμος Βεγκάν, μία από τας μεγαλυτέρας στρατιωτικάς φυσιογνωμίας της Γαλλίας [συνεργάτης του στρατάρχη Φερντινάν Φος, ηγέτη του γαλλικού στρατού κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αντιστάθηκε στους Γερμανούς αλλά αργότερα υπέγραψε ανακωχή και συνεργάστηκε εν μέρει μαζί τους] διήλθεν από τας Αθήνας. […] Επεσκέφθη την Ακρόπολιν, το Αρχαιολογικόν Μουσείον και έμεινεν εκεί επί ώραν θαυμάζων τα ιστορικά κειμήλιά των.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ:  […] Τα κράτη-μέλη της Βαλκανικής Συνεννοήσεως [Ελλάδα, Τουρκία, Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία] απεφάσισεν την «ντε γιούρε» αναγνώρισιν της Εθνικής Ισπανικής Κυβερνήσεως του στρατηγού Φράνκο. Εκαστον των κρατών είναι ελεύθερον να κανονίση τας λεπτομερείας της υπό της Κυβερνήσεώς του αναγνωρίσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή