Οι συνήγοροι του κ. Πολάκη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρε μανία με τις διορίες! Οι αγριεμένοι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) μπούκαραν προχθές (21.2.2019) στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης. Βεβαίως ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας είναι αναρμόδιος για τα αιτήματά τους, αλλά εκεί μπόρεσαν, εκεί μπήκαν. Ξεκίνησαν περίπου 150 εργαζόμενοι με ένα απορριμματοφόρο για το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης. Βρήκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ξέσπασαν στην Καραγεώργη Σερβίας, όπου είναι το υπουργείο Ανάπτυξης. Εσπασαν την κλειδωμένη πόρτα του γραφείου και ζήτησαν από τις γραμματείς να δουν τον υπουργό, ο οποίος απουσίαζε εκείνη τη στιγμή στη Βουλή. «Εχετε τρία λεπτά διορία», φώναξε ένας από τους συνδικαλιστές, χρόνος πολύ μικρότερος από τις τρεις ημέρες που έδωσε ο κ. Παύλος Πολάκης στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Με όποιον υπουργό καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις…

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «κατ’ απαίτηση των δανειστών η κυβέρνηση δέχθηκε περικοπή κατά 32% του προβλεπόμενου κονδυλίου και τώρα αναζητεί τρόπους να την εφαρμόσει, βάζοντας σε πρώτη φάση στο στόχαστρο χιλιάδες εργαζομένους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των δήμων, οι οποίοι κινδυνεύουν να μη λάβουν το επίδομα από τον μήνα Μάρτιο κιόλας». Τελικώς ο κ. Πιτσιόρλας μεσολάβησε και με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας δόθηκε παράταση ενός έτους και δύο μηνών στη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών. Πόσο βολικό! Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισαν το 2018 την αναδιάρθρωση του καταλόγου των επιδομάτων και αφήνουν σε άλλους να την εφαρμόσουν το 2020.

Δεν αφήνουν όμως μόνο εκκρεμότητες στα επιδόματα και την υποχρέωση για υπέρογκα πλεονάσματα. Αφήνουν χειρότερα. Το ήθος τους. Δεν αναφερόμαστε στον κ. Πολάκη και τις χοντράδες του, αλλά σε όλα εκείνα τα στελέχη –υποτίθεται ότι είναι οι σοβαροί Αριστεροί– που πήραν σβάρνα τα κανάλια για να χειροκροτήσουν την «πολιτική στόχευση» (όπως είπαν) του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και να ψελλίσουν τη διαφωνία τους σε ό,τι αφορά το «ύφος» του. Λες και το πρόβλημα με τον κ. Πολάκη είναι ότι δεν μιλάει στον πληθυντικό, ότι είπε στη δημοσιογράφο «ποια είσαι εσύ, κοπέλα μου, που θες να σου απαντήσω», αντί να της πει το υφολογικώς ορθόν «ποια είστε εσείς, κυρία μου, που θέλετε να απαντήσω».

Στην πολιτική τίποτε δεν πάει χαμένο. Ούτε οι χυδαιότητες των υπουργών, αλλά ούτε η συνηγορία των υπολοίπων του ΣΥΡΙΖΑ· «έλα μωρέ τώρα! Κάθε άνθρωπος έχει τον τρόπο του». Λες και ο «τρόπος» των υπουργών δεν διδάσκει το άηθες σε όλους τους υπολοίπους με πρώτους τους συνδικαλιστές…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή