Με Τσίπρα στην μάχη της Αθήνας

Με Τσίπρα στην μάχη της Αθήνας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με παρουσία προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε χθες και επισήμως την προσπάθεια του για τον Δήμο της Αθήνας ο πρώην υφυπουργός εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

Η χαμηλή πτήση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ και η μικρή αναγνωρισιμότητα του επιβεβαιώθηκε, εν είδει αστείου, από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, όταν είπε πως πρότεινε έναν φίλο του να ψηφίσει τον κ. Ηλιόπουλο και εκείνος τον ρώτησε ποιος είναι.

Η παρουσία άλλωστε του κ. Τσίπρα είχε στόχο ακριβώς αυτό: να αυξήσει την δημοσιότητα γύρω από το πρόσωπο του κ. Ηλιόπουλου. Ενδεικτικό πως ο πρωθυπουργός πήρε ακόμα και το μικρόφωνο και μίλησε για σχεδόν 5 λεπτά, συνδέοντας την υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού με την δική του το 2006, αλλά και με εκείνη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, δύο υποψηφιότητες που στην εποχή τους κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους.

Το βάρος ωστόσο πάνω στον κ. Ηλιόπουλο είναι πλέον μεγαλύτερο καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιβεβαιώσει στους μεγάλους δήμους, άρα και στην Αθήνας πως είναι πλέον μεγάλο κόμμα.

Μετά την εκδήλωση άλλωστε υπήρξε μπαράζ αναρτήσεων στα social media από κορυφαία στελέχη ώστε να «πουσαριστεί» η υποψηφιότητα. Ενδεικτικά ο κ. Τζανακοπουλος ανάρτησε φωτογραφία του υποψηφίου γράφοντας «ένας φίλος μου από τα Πατήσια».

Ανεξάρτητα πάντως της υποψηφιότητας Ηλιόπουλου, η χθεσινή παρουσία Τσίπρα ανέδειξε για μία ακόμη φορά ένα σημαντικό  πρόβλημα: ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται σε όλα τα επίπεδα την προσωπική συνδρομή Τσίπρα για να «ξεκολλήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή