Γκουαϊδό: Πέρασε στη Βενεζουέλα το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας

Γκουαϊδό: Πέρασε στη Βενεζουέλα το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χουάν Γκουαϊδό ανήγγειλε μέσω του Twitter την είσοδο του πρώτου φορτίου με ανθρωπιστική βοήθεια από την Βραζιλία στο έδαφος της Βενεζουέλας, παρά την διαταγή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να κλείσουν τα σύνορα.

«Προσοχή Βενεζουέλα: ανακοινώνουμε επισήμως ότι μπήκε το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τα σύνορά μας με την Βραζιλία. Είναι μια μεγάλη νίκη, Βενεζουέλα!», έγραψε ο Χουάν Γκουαϊδό στο Twitter.

Στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία, η υπηρεσία Μετανάστευσης της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρθηκε με φορτηγά στα σύνορα θα ξεφορτωθεί και θα μεταφερθεί στο έδαφος της Βενεζουέλας με ανθρώπινη αλυσίδα.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Βενεζουέλας έλαβαν διαταγή από τον Μαδούρο να εμποδίσουν την μεταφορά της βοήθειας στο έδαφος της Βενεζουέλας , παρά τις εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων στην χώρα του.

Ταυτόχρονα, συγκρούσεις αναφέρθηκαν ανάμεσα σε στρατιωτικούς και διαδηλωτές σε πόλη στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία.

Την ίδια στιγμή άλλα τέσσερα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και στα οποία έχουν σκαρφαλώσει δεκάδες εθελοντές, προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από την Κολομβία προς την Βενεζουέλα, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση της Βενεζουέλας.

Τα τέσσερα φορτηγά βρίσκονται στην αρχή της γέφυρας που κανονικά ενώνει (αλλά σήμερα χωρίζει) τις δύο χώρες στο ύψος της πόλης Λας Τιεντίτας της Βενεζουέλας, που βρίσκεται απέναντι από την πόλη Κουκούτα της Κολομβίας.

Συγκρούσεις με διαδηλωτές

Νωρίτερα, στρατιωτικές δυνάμεις της Βενεζουέλας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν διαδηλωτές που προσπαθούσαν να φθάσουν στην διεθνή γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ, στην πόλη Σαν Αντόνιο ντελ Τάχιρα, για να ζητήσουν την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που βρίσκονται επί τόπου.

Τα επεισόδια, παρόμοια με τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν προηγουμένως σε άλλη γέφυρα στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία, ξέσπασαν στους δρόμους του Σαν Αντόνιο ντελ Τάχιρα όταν εκατοντάδες άνθρωποι κατευθύνθηκαν προς την γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή