Αιματηρές συγκρούσεις με δύο νεκρούς στα σύνορα Βενεζουέλας – Βραζιλίας

Αιματηρές συγκρούσεις με δύο νεκρούς στα σύνορα Βενεζουέλας – Βραζιλίας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε πόλη της Βενεζουέλας κοντά στα σύνορα με την Βραζιλία, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή.

Νωρίτερα, τηλεοπτικά δίκτυα της Βενεζουέλας μετέδωσαν εικόνες από φλεγόμενο φορτηγό που ανήκει σε φάλαγγα οχημάτων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα ανάμεσα στην Κολομβία και την Βενεζουέλα.

Πλήθος άρχισε να ξεφορτώνει κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια από δεύτερο φορτηγό στο σημείο, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Δυνάμεις ασφαλείας πιστές στον Νικολάς Μαδούρο έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ για να εμποδίσουν εθελοντές της αντιπολίτευσης να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Βενεζουέλα.

Αιματηρές συγκρούσεις με δύο νεκρούς στα σύνορα Βενεζουέλας – Βραζιλίας-1
Αιματηρές συγκρούσεις με δύο νεκρούς στα σύνορα Βενεζουέλας – Βραζιλίας-2

Απελαύνει πρέσβεις ο Μαδούρο

Αντιδρώντας στα επεισόδια, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Κολομβία, από όπου γίνονται προσπάθειες για είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βενεζουέλα.

«Αποφάσισα να διακόψω τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις με την φασιστική κυβέρνηση της Κολομβίας, ο πρεσβευτής και οι πρόξενοι της οποίας έχουν 24 ώρες για να εγκαταλείψουν την Βενεζουέλα. Εξω, ολιγάρχες!», είπε απευθυνόμενος σε συγκέντρωση οπαδών του στο Καράκας.

Η αντιπρόεδρος της Κολομβίας Μάρτα Λουσία Ραμίρες αντέδρασε στην ανακοίνωση του Νικολάς Μαδούρο περί διακοπής των διπλωματικών σχέσεων της Βενεζουέλας με την Κολομβία λέγοντας ότι δεν μπορεί να διαρρήξει ανύπαρκτες σχέσεις και χαρακτήρισε για άλλη μία φορά τον Μαδούρο «δικτάτορα».

«Ο Μαδούρο δεν μπορεί να διακόψει διπλωματικές σχέσεις που η Κολομβία δεν έχει μαζί του», έγραψε στο Twitter η αντιπρόεδρος της Κολομβίας προσθέτοντας ότι ο τσαβιστής ηγέτης «δεν είναι παρά ένας δικτάτορας που έχει καταλάβει δια της βίας το Μιραφλόρες», το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας.

«Η κυβέρνησή μας δεν έχει ορίσει πρεσβευτή εκεί, ούτε αναγνωρίζει τον πρεσβευτή του Μαδούρο, δεδομένου ότι η (προεδρική) θητεία του έληξε στις 9 Ιανουαρίου», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή