Κλειστά τα σχολεία σε τέσσερις δήμους του Έβρου – Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στη Σαμοθράκη

Κλειστά τα σχολεία σε τέσσερις δήμους του Έβρου – Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στη Σαμοθράκη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης, ενώ στον καλλικρατικό δήμο Αλεξανδρούπολης το κουδούνι χτύπησε στις 09:00, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, με αποφάσεις των κατά τόπους αρμόδιων δημοτικών Αρχών.

Η «Ωκεανίδα» εξακολουθεί να βάλλει το νησί της Σαμοθράκης, καθώς από νωρίς το πρωί συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση, με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 2,5 μέτρα. «Η χιονόπτωση σταμάτησε μόνο την Κυριακή και είχαμε τη δυνατότητα ν' ανοίξουμε κάποιους δρόμους, για να έχουμε μία επικοινωνία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι ανάγκες, όμως, είναι πολύ μεγάλες. Χρειαζόμαστε πολλά μηχανήματα να δουλεύουν, συγχρόνως, τόσο για την απομάκρυνση του χιονιού όσο και για την εναπόθεσή του, γιατί είναι τεράστιες οι ποσότητες χιονιού. Όσο συνεχίζεται η χιονόπτωση, δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία και η κατάσταση επιδεινώνεται. Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με την οποία είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων και έχουμε ζητήσει συνδρομή με εκχιονιστικά μέσα, μηχανήματα και χειριστές. Εφ' όσον επιτραπεί ο απόπλους και αποκατασταθεί η συγκοινωνία περιμένουμε ότι θα ανταποκριθεί στο αίτημα αποστολής βοήθειας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας σημειώνει πως με το χιόνι, τις χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να κινείται μεταξύ -6 και -4 βαθμών Κελσίου και τους ισχυρούς ανέμους, έντασης 7-8 μποφόρ, το νησί εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ανά διαστήματα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, ασθενείς χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το καιρικό σκηνικό σε ολόκληρο τον Έβρο, όπου το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, ωστόσο οι κατά τόπους δημοτικές Αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος εξαιτίας του παγετού, ενώ τα συνεργεία των δήμων συνεχίζουν τη ρίψη αλατιού.

Σε ό,τι αφορά στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης οι Αστυνομικές Διευθύνσεις, προχώρησαν σήμερα στην άρση της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, που εφαρμόστηκε από το Σάββατο λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή