Ρίχνει «γέφυρες» και ο Μπουτάρης

Ρίχνει «γέφυρες» και ο Μπουτάρης

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H υπογραφή μεταξύ άλλων του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δεσπόζει στις 100 υπογραφές που έδωσε στην δημοσιότητα η πρωτοβουλία «Γέφυρα» που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα κείμενο που καλεί σε σύγκλιση τις προοδευτικές δυνάμεις.

Ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα της φιλοσοφίας του κείμενου: «Σε Ελλάδα και Ευρώπη, επείγει να διαμορφωθεί ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος που θα φράξει το δρόμο στο Δεξιό/Ακροδεξιό μπλοκ και θα πραγματοποιήσει τις μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Επείγει οι προοδευτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν το εναγκαλισμό με τη Δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό που κινδυνεύει να τις σβήσει από τον πολιτικό χάρτη. Επείγει να ξεπεράσουν την πολυδιάσπασή τους συγκλίνοντας σε μια τολμηρή αριστερή μεταρρυθμιστική πολιτική. Η Ισπανία και η Πορτογαλία δείχνουν το δρόμο σύγκλισης και συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς».

Εκτός από τον Γιάννη Μπουτάρη την πρωτοβουλία υπογράφουν οι Νίκος Μουζέλης, Σωτήρης Βαλντέν, Μαρία Ρεπούση, Σπύρος Δανέλλης, Νίκος Μπίστης και οι δημοσιογράφοι, Παναγιώτης Παναγιώτου, Ελίζα Παπαδάκη.

Τέλος, το παρών έδωσε και το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Αννα Καραμάνου η οποία έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή