Μεγάλες καταστροφές στο Ρέθυμνο: Απομακρύνονται κάτοικοι από τον Πλατανιά

Μεγάλες καταστροφές στο Ρέθυμνο: Απομακρύνονται κάτοικοι από τον Πλατανιά

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του Πλατανιά στο Δήμο Ρεθύμνου, ωστόσο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης στο kathimerini.gr, υπό τον φόβο υπερχείλισης, έγινε σύσταση στους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, ειδικά σε εκείνους που διαμένουν σε ισόγεια.

«Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε υπερχείλιση και ενημερώσαμε το απόγευμα ότι θα ήταν καλό να μεταφερθούν οι πολίτες μακριά από τα σπίτια τους. Αυτή την ώρα, περίπου 20 άτομα φιλοξενούνται στο ΚΑΠΗ, όπου υπάρχει κατάλληλος χώρος και το λεωφορείο του Δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή, σε σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικού φαινομένου», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο Δήμο Ρεθύμνου εντοπίζονται στο αγροτικό και στο επαρχιακό δίκτυο, κάνοντας λόγο μάλιστα για «πρωτοφανείς καταστάσεις» λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

«Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αύριο, με το φως της ημέρας, να εκτιμηθούν οι ζημιές και να γίνουν τα προβλεπόμενα» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή