Mr Pug Athens: Μεγάλες προσδοκίες

Mr Pug Athens: Μεγάλες προσδοκίες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουμε πλησιάσει επικίνδυνα το όριο εστιατορίων που σερβίρουν ελληνοασιατική κουζίνα;

Η θέση: Κοντά στην ασιατική πιάτσα που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από την οδό Απόλλωνος, στο Σύνταγμα. Πάρκινγκ σχεδόν αδύνατο, αλλά λειτουργεί πολύ κοντά ιδιωτικό. Αν προτιμήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο σταθμός μετρό του Συντάγματος απέχει 5 λεπτά με τα πόδια.

Η ατμόσφαιρα: Ένας μικρός χώρος με ανοιχτή κουζίνα και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο. Μίνιμαλ διακόσμηση.

Mr Pug Athens: Μεγάλες προσδοκίες-1

Το φαγητό: Έχει γίνει το αθηναϊκό κοινό αρκετά έμπειρο, ώστε να μην αρκείται πια σε μια απλή αναπαραγωγή ασιατικών πιάτων, με μια μικρή και ασήμαντη προσθήκη ελληνικής πρώτης ύλης; Αυτά σκεφτόμουν μετά το δείπνο στο Mr Pug του Συντάγματος. Ένας μικρός χώρος κοντά στην ασιατική πιάτσα προσφέρει ένα μικρό και σφιχτό μενού χωρίς ορεκτικά, κυρίως ή συνοδευτικά, αλλά με μια λίστα 16 επιλογών που είναι για τη μέση, για μοίρασμα – πρακτική που έχουν υιοθετήσει και άλλα εστιατόρια του είδους στην περιοχή. Τα περισσότερα πιάτα που δοκιμάσαμε μας ικανοποίησαν γευστικά: μπορούσες να καταλάβεις και τις καλές πρώτες ύλες, και την τεχνική στην εκτέλεση.

Αλλά όλη η παρέα περίμενε περισσότερη δημιουργικότητα και πρωτοτυπία σε ένα εστιατόριο με σεφ τον Γιώργο Βενιέρη. Το chicken green curry ήταν πεντανόστιμο, αλλά δεν ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναφάει. Τα dumplings με χοιρινό και τζίντζερ ήταν σωστά εκτελεσμένα, αλλά κόστιζαν 2 ευρώ το ένα. Αν οι τιμές δεν ήταν τόσο υψηλές, οι μερίδες τόσο μικρές και το μενού δεν είχε την υπογραφή ενός σεφ του μεγέθους του Γιώργου Βενιέρη, θα φεύγαμε ικανοποιημένοι, έχοντας κάνει μια ασφαλή επιλογή για να φάμε fusion ασιατικά πιάτα με καλές πρώτες ύλες, καλά εκτελεσμένα και με μεστή γεύση.

Mr Pug Athens: Μεγάλες προσδοκίες-2

Ο λογαριασμός: Περίπου 40 ευρώ το άτομο με αναψυκτικά και μπίρα Η κάβα: Μεγάλη επιλογή σε κρασιά και κοκτέιλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Τετάρτη-Σάββατο 13.00-17.00 και 19.00-00.00, Κυριακή 13.00-19.00, Δευτέρα κλειστά, Τρίτη 19.00-00.00

Mr Pug Athens, Νίκης 33 και Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, Τ/210-33.11.436.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή