Μικροπολιτική Κεντροαριστερά

Μικροπολιτική Κεντροαριστερά

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρίζονται ορισμένοι ότι ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να «κατακτήσει» τον χώρο ανάμεσα στο κόμμα της Κουμουνδούρου και το «Κέντρο». Αυτό είδαν τα «παλληκάρια» του Γιώργου Παπανδρέου, συμπληρώνουν οι ίδιοι αναλυτές, και έσπευσαν να καθίσουν στις υπουργικές καρέκλες, με σκοπό να δουν τα ονόματά τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Διάβασα μάλιστα το αμίμητο: την «τάδε» κυρία, εύκολα θα τη δεχτεί ο Συριζαϊκός κόσμος, γιατί εμφανίστηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε το (μόνο πλέον…) κυβερνητικό κόμμα για τη Β. Μακεδονία και δεν τη… γιουχάισαν!

Η μικροπολιτική πρωτοβουλία κάποιων να δανείσουν στον κ. Τσίπρα ένα κάποιο λούστρο «κεντρώου» υπό τον κωδικό «Γέφυρα» υποστηρίζεται από κάποιους αξιόλογους συμπατριώτες μας. Το κοινό χαρακτηριστικό τους, και γι’ αυτό μου ήσαν πάντοτε συμπαθείς: είτε είναι άγνωστοι στο ευρύτερο κοινό (Βαλντέν, Μουζέλης-Δραγώνα και Σιάνου), είτε ο κόσμος τούς (ανα)γνωρίζει, αλλά για τους λάθος λόγους (Ρεπούση-Λιάκος και Παναγιώτου). Δεν διέθεταν όμως ποτέ ειδικό πολιτικό βάρος. Προσφυώς κράτησαν τις αποστάσεις τους όταν το κόμμα που εξέφρασε το Κέντρο βρέθηκε αντιμέτωπο με τα πολύ δύσκολα. Εξάλλου, χωρίς όμως αυτό να έχει ιδιαίτερη σημασία, τα περισσότερα πρόσωπα της νέας λίστας προθύμων «εξυπηρετών» για την επιχείρηση αναστήλωσης του κ. Τσίπρα, έγιναν γνωστά μάλλον για κεντροδεξιές (παρά «κεντροαριστερές») απόψεις!

Σε τελευταία ανάλυση, η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους αυτόκλητους της Κεντροαριστεράς δεν αναμένεται να αποκτήσει περισσότερο βάρος στην πολιτική ζυγαριά από όσο τα συγκεκριμένα πρόσωπα διαθέτουν. Ούτε μπορεί να επηρεάσει την έκβαση των εκλογών. Επιτρέπει όμως στους δημοσιογράφους να θέτουν το ερώτημα στους πανταχόθεν βαλλόμενους Πασόκους. Η κυρία Γεννηματά κράτησε στάση υπερήφανη αποφεύγοντας ακόμη και την επανάληψη του ονόματός τους. Αυτό πάντως δεν αλλάζει τις ευθύνες που έχει φορτωθεί αφού ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι αυτή που είχε τοποθετήσει τον κ. Μωραΐτη σε θέση-κλειδί (γραμματέας Επικοινωνίας), επειδή αποφάσισε να αγνοήσει την έκθεση του προσώπου υπέρ του Τσοχατζόπουλου και, με ζήλο, κατά του κ. Σημίτη. Προφανώς έριξε τότε το βάρος του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, που είχε «ξεπλύνει» τον εν λόγω κύριο, όπως και πολλούς άλλους αριβίστες του πασοκικού χώρου, που έχουν τώρα το θράσος να αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι.

Ευτυχώς πάντως, ο κ. Παπανδρέου θα παραμείνει στον χώρο. Αν και η επιβεβαιωθείσα από τον ίδιο, χθες (ΣΚΑΪ 100,3), υποψηφιότητά του στην Αχαΐα «για να βοηθήσει την περιφέρεια» (που είναι πρασινό-ροζ) μάλλον δεν έχει πλήρως συμφωνηθεί με την κ. Φώφη Γεννηματά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή